Četvrtak, 27.11.2008.

18:04

Zlatanović: Čaviću plaćene pripreme

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić nije bio primoran da napusti Srbiju zbog nedostatka finansijske pomoći države, tvrdi Slaviša Zlatanović.

Izvor: Saša Ozmo

Default images

„Platili smo Čaviću pripreme u Italiji, a izmirene su i sve obaveze prema njemu po osnovu rezultata koje je u 2008. godini ostvario“m izjavio je Zlatanović, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Srbije i dodao da je situacija identična sa Ivanom Španović, svetskom juniorskom šampionkom u skoku udalj.

Podsetimo, Čavić je krajem oktobra objavio da odlazi u inostranstvo kako bi se na adekvatan način spremio za buduća takmičenja. Ubrzo mu je podršku pružila i mlada Španovićeva.

Zlatanović smatra da je preuveličana situacija u vezi sa lošim stanjem bazena u Srbiji.

"Bazen na Banjici radi, Tašmajdan se sanira, rekonsruiše se i bazen '25. maj' tako da vaterpolu ne preti 'davljenje na suvom'“.

Državni sekretar se složio sa konstatacijom da Srbija nema dovoljno novca za vrhunski sport, ali da država čini sve što je u njenoj moći.

Milorad Čavić ima 24 godine, a na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio je srebrnu medalju na 100m delfin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: