Kultura

Sreda, 04.05.2011.

14:29

"Zabava" na dvostrukom vinilu

Bend Jarboli će 13. maja u Klubu Doma omladine Beograda (DOB) koncertno promovisati novi album "Zabava", koji neće biti objavljen na CD-u, već treba do tada da se pojavi besplatno na internetu, ali i u prodaji kao dvostruko vinilno izdanje.

Izvor: Beta

Default images

"Album smo radili na nama najdraži način, što nismo imali prilike zadnjih 10 godina, a to znači u dovoljno velikom studiju da možemo da sviramo svi odjednom i zabeležimo zvuk grupe kakav zaista izlazi. Mislim da nam je to pošlo za rukom", rekao je gitarista Boris Mladenović agenciji Beta.

Prethodno izdanje beogradskog benda bilo je "Buđanje proleća" (2006), a za novi album odustali su od dosadašnjeg CD formata, umesto kojeg će od 11. maja "Zabava" biti dostupna besplatno preko sajta exitmusic.tv, a do koncerta u DOB-u očekuje se i dvostruka ploča u produkciji "Odličnog hrčka" i "Digimedije".

"Silom prilika je ispao dvostruki vinil. Sve su pesme već bile tu, i minutaža od 50 i nešto minuta odredila je da mora da ide na dve ploče, jer ne stane na jednu. Dvostruki album obezbeđuje i mnogo bolji narez i zvuk", kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, "Zabava" sa 13 novih pesama "zvuči jako živo i pokazuje neke novostečene sviračke i autorske kvalitete Jarbola", koje čine pored njega i gitarista Daniel Kovač, basista Žolt Kovač, bubnjar Nemanja Aćimović i klavijaturistkinja Sonja Lončar.

"Ova kao i sve naše ploče ima nekoliko tema koje se obrađuju, a zabava je jedna od tih tema, u različitim aspektima. To nije baš afirmativno ime. Postoji tu doza ironije", kaže Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: