Četvrtak 13. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 03.05.2011.
19:38 >> 00:57h
B92, Beta A

"Fotografija ubijenog Bin Ladena je užasna, ali će biti objavljena"

Fotografija tela (ubijenog) Osame Bin Ladena je užasna, izjavio je potparol Bele kuće Džej Karni i naglasio da američke vlasti još nisu donele odluku da li će je objaviti. U Vašingtonu se još uvek čeka donošenje ove odluke.

Ni živ nije izgledao prijatno sa automatskom puškom u rukama: Osama Bin Laden

Paneta: Ne dovodi se u pitanje da li će fotografija biti objavljena

 

Ne dovodi se u pitanje to da će Sjedinjene Američke Države objaviti fotografiju mrtvog Osame bin Ladena, izjavio je večeras direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Leon Paneta.

 

"U vladi očigledno razgovaraju na koji način bi to bilo najbolje da se učini, ali mislim da se ne dovodi u pitanje da će fotografija na kraju biti predstavljena javnosti", rekao je Paneta američkoj televizijskoj mreži NBC.

 

U Beloj kući britanskoj agenciji Rojters je rečeno da još nije doneta odluka o objavljivanju fotografije mrtvog lidera Al Kaide.

 

Rojters sugeriše da Talibani provociraju Belu kuću da objavi fotografije jer su ranije naveli kako SAD nisu pokazale ni jedan evidentan dokaz koji bi potvrdio Bin Ladenovo ubistvo.

Objavljivanje fotografije loše za interese SAD?

 

"Biću potpuno iskren: objavljivanje fotografije tela Osame Bin Ladena nakon pucnjave je veoma delikatna stvar, i još ćemo proceniti da li je neophodno da to učinimo (objavimo fotografiju)", rekao je Karni na konferenciji za novinare.

 

On je rekao da je pitanje da li bi objavljivanje fotografije ubijenog Bin Ladena bilo dobro ili loše za interese SAD.

 

Karni je dodao da je fotografija tela Bin Ladena užasna, ali je odbio da kaže da li ju je video.


Britanska agencija navodi i da bi kasnije trebalo da budu objavljene fotografije sahrane Bin Ladena u more.

Američka tv mreža ABC pozivajući se na visoki izvor navodi da predsednik Barak Obama i drugi zvaničnici Bele Kuće odlučuju o mogućnosti da objave fotografije Bin Ladenovog leša, kao i da su fotografije, prema navodima tog izvora koji ih je video, "krvave i jezive sa ranom od metka na glavi iznad levog oka“.
 

"Al Kaida je institucija"


"Al Kaida nije jedan čovek, to je institucija", rekao je Abdul al Zamor, jedan od osnivača egipatkog islamskog džihada u izjavi za agenciju AFP. Al Zamor je ocenio da smrt Osame bin Ladena neće osabiti njegov pokret.
 

"Rešavanje problema podrazumeva povlačenje s okupiranih teritorija, Avganistana i Iraka, kao i uravnoteženiju politiku SAD u Palestini", ukazao je on. On je poručio sledbenicima Bin Ladena da budu strpljivi i da ne traže osvetu.

"Ako napadnete ambasade ili turiste, napašćete nevine", rekao je Al Zamor.

Međutim, priznao je da su protesti u Tunisu i Egiptu oslabili podršku grupama spremnim na oružanu borbu, jer su ukazali da je moguće zbaciti autoritarne režime i drugačijim putem.
 

Taj radikalni islamista ocenio je i da je novi lider Al Kaide Ajman al Zavahiri, takođe Egipćanin, "čovek dobrog srca".

Zavahiri, koji se nalazi na nepoznatoj lokaciji, u Egiptu je u odsustvu osuđen na smrt zbog organizovanja više atentata, uključujući napad u Luksoru iz 1997, kada su poginuule 62 osobe.

Smatra se organizatorom najozloglašenijih napada Al Kaide, među kojima je i onog iz 11. septembra 2001. godine u SAD, a Stejt department je ucenio njegovu glavu na 25 miliona dolara.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.05.2011. 20:08
Pa sada je valjda svakome jasno da je od davne smrti Bin Ladena, sve vodio Al Zavahiri. Kako Bin Ladena godinama niko nije video samo je "slao kurire", jasno je da je stvar vodio ovaj Al im Zavali koji koristi i mobilni i faks i telefon i radio vezu i satelit bez problema da će ga naći i ubiti foke. Upravo je CIA odgovaralo da se održava mit o živom Bin Ladenu jer su imali pokriće za besomučno ubijanje u Avganistanu, dok se pravi vođa nalazi u Egiptu. Da bi se izvuku iz priče o Avganistanu, popravili rejting Obami i oporavili dolar napravili ceo cirkus sa helikopterima, fokama i direktnim prenosom ubistva kurirove porodice. Sada ovaj čovek mora da gasi vatru i smiruje strasti.
Utorak 03.05.2011. 21:53
Ono što svijet čeka je to da američka zla imperija propadne što prije. I da zločinci ovog svijeta budi kamenovani od napaćenog naroda.
Utorak 03.05.2011. 21:31
A svijet ceka da Ameri prvo pripreme fotke, da ih dobro obrade!!! Ima tu posla!!! Trebalo bi da se u cijelom svijetu pokaze isto, ali to nece biti lako!!! Oni koji su stvorili avu citlegendu o njemu, moraju sada na ovakav (lazan) nacin da ga se rijese, i da pricu o Bin Ladenu privedu kraju!!! 10 godina su ga jurili, da bi ga na kraju samo ubili?! Zasto??? Zato sto ne stoji on iza njihovedrzavne tragedije 9/11, ali vrlo dobro zna ko stoji??? Da je kriv, oni bi ga samo uhapsili i procesuirali... Pokazivali bi ga sada citavom svijetu, ali kao svoj veliki uspjeh! Ovako, mogu da mu pljunu pod prozor!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online