Četvrtak, 28.04.2011.

23:26

Incko: Zbog Dodika preti kriza

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Incko najavio je da će uraditi sve u njegovoj moći da spreči referendum u RS.

Izvor: FoNet

Default images

"Bosni i Hercegovini zbog Milorada Dodika preti najveća kriza od završetka rata", rekao je Incko za Gardijan.

Incko je dodao da će Dodikova težnja ka odcepljenju Republike Srpske paralizovati Bosnu i Hercegovinu.

Skupštona Republike Srpske usvojila je odluku o raspisivanju referenduma na kome će se građanu izjasniti da li prihvataju formiranje Suda BiH za ratne zločine i
Spcijalno tužilaštvo.

"Ovo je svakako najveća kriza od Dejtona. Cilj Dodikovog referenduma je da se poništi sve što je do sada postignuto. To je direktni napad na mene i na Dejtonski sporazum. Neću to dozvoliti", rekao je Incko.

Visoki predstavnik je najavio da će u Banjaluku naredne sedmice doputovati evropski poverenik za Balkan Miroslav Lajčak, koji će Dodiku "narediti da otkaže referendum".

"Nadam se da će ga međunarodna zajednica urazumiti, inače ću morati da poništim zakonsku odredbu o referendumu", rekao je Incko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: