Nedelja, 24.04.2011.

08:51

NBA: Portland iznenadio Dalas

Košarkaši Portland Blejzersa pobedili su na svom terenu Dalas Maverikse sa 84:82 i izjednačili na 2:2 u seriji.

Izvor: B92

Default images

Blejzerse je predvodio Brendon Roj, zahvaljujući kome je ekipa Portlanda uspela da se vrati posle prednosti Dalasa od 23 poena 15 minuta pre kraja meča i potom trijumfuje.

U ostalim mečevima odigranim protekle noći, Memfis je slavio protiv San Antonija za vođstvo u seriji 2:1, Indijana je pobedila Čikago i smanjila na 3:1 za Bulse, dok je Oklahoma novim trijumfom nad Denverom došla na korak od plasmana u narednu fazu plej-ofa.

Roj je na četvrtom meču protiv Dalasa 18 od svoja 24 poena, postigao u poslednjoj četvrtini, a na od 39 sekundi do kraja meča postigao je i pobedonosan pogodak, a Maveriksi su potom imali dva promašaja za tri poena.

Lamarkus Aldridž upisao je 18 poena za Portland, dok je Džerald Valas imao ’dabl dabl’ učinak sa deset poena i 11 skokova. Kod Maveriksa, Dirk Novicki je postigao 20 poena, dok je srpski košarkaš Predrag Stojaković, za 25 minuta zabeležio osam poena.



U Memfisu, Grizlisi su slavili protiv San Antonija, najbolje ekipe na ’Zapadu’ sa 91:88 i poveli sa 2:1 u seriji. Domaća ekipa je gotovo sve vreme kontrolisala meč, ali je trijumf obezbedila košem Zaka Rendolfa na 42 sekunde pre isteka vremena. Randolf je meč završio sa 25 poena, dok je kod Sparsa najbolji bio Manu Đinobili sa 23 poena.

Čikago je u Indijanapolisu propustio prvu priliku da se već plasira u polufinale konferencije. Iako su Bulsi uspeli da se vrate u meč u poslednja četiri minuta, nisu mogli da spreče trijumf Pejsersa sa 89:84.

Indijana je sigurno vodila sve do tri i po minuta do kraja meča, kada su Bulsi krenuli da sustižu prednost i 15 sekundi pre kraja došli na poen zaostatka, ali je Deni Grejndžer, koji je predvodio Pejserse sa 24 poena, bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Tada je prednost Indijane povećana na tri poena, a potom je Karlos Buzer promašio za tri poena, a Grejndžer je potom ubacio još jedan šut iz igre na tri sekunde do kraja za veliko slavlje u Indijanapolisu. Kod Čikaga, Džoakim Noa je postigao 21 poen i imao 14 skokova, dok je Derek Rouz upisao 15 poena, uz deset asistencija.

U poslednjoj utakmici dana, Oklahoma Siti Tander je, uprkos lošoj trećoj četvrtini, na kraju slavio protiv Denvera sa 97:94 za vođstvo od 3:0 u seriji. Treći period Nagetsi su dobili sa 24:15 i pred poslednju četvrtinu imali su dva poena prednosti. Ipak, Rasel Vestbruk je u poslednjem periodu postigao 13 od svoja 23 poena na meču i doveo Tandere do novog trijumfa. Kevin Durant je upisao 26 poena u pobedničkom timu, dok su Kenjojn Martin, Nene i Džej Ar Smit postigli po 15 poena za Denver.

Rezultati:
Indijana – Čikago 89:84 (1:3)
Memfis – San Antonio 91:88 (2:1)
Portland – Dalas 84:82 (2:2)
Denver – Oklahoma Siti 94:97 (0:3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

18 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: