Petak, 22.04.2011.

14:02

Na odmor za 50 evra

Ušteda za turiste koji planiraju putovanje krajem maja. Minimalne cene uključuju i autobuski prevoz do severa Grčke. Moguć i odlazak sopstvenim vozilom.

Izvor: Marija Jankoviæ

Default images

Ljubitelji peščanih grčkih plaža koji nisu izdvojili novac za more - ne moraju da brinu, jer na putovanje mogu da odu i sa svega stotinak evra u džepu. Apartmani na severu Grčke mogu da se nađu počevši od 50 evra, a u tu cenu je uključen i autobuski prevoz! Ovim cenama treba dodati trošak za ishranu, zdravstveno osiguranje i fakultativne izlete.

Halkidiki

Veliki broj turističkih agencija je otvorio ponude za odlazak na more tokom maja, jer se pokazalo da veliki broj naših turista već tada želi da pobegne u najtoplije krajeve. Kako je ovo, zapravo, „frst minit“ ponuda, aranžmani su oko 10 odsto jefitniji, čak i u odnosu na predsezonu.

"Severni deo grčkog primorja, Halkidiki, svake godine je izuzetno tražen jer su apartmani jeftini, a more izuzetno toplo", kažu iz turističke agencije „Tranšped“.

Ove sezone nudimo Polihrono, koji košta 70 evra za 10 dana, Pefkohori za 75 evra i Nea Kalikratiju, koja može da se uplati već od 65 evra. Na ture se kreće od 22. maja do 1. juna. U drugoj polovini maja, putnici mogu da krenu povoljno i na Tasos, u Stavros i Vrasnu, jer se cene za ove destinacije kreću već od 60 evra.
Zante, Foto: heatheronherttravels/Flickr
Jonska regija

Najpoznatija destinacija na Jonskom moru je Krf, na koji se od 22. maja kreće već za 60 evra. - Parga je jedno od mesta u ovom delu Grčke u kome se najčešće izdaju apartmani, ali imamo i ponudu hotela sa nekoliko „zvezdica“ - kažu iz agencije „Viva travel“. "U ovom delu zemlje je nešto hladnije nego na Halkidikiju ili samom jugu, ali su turisti, koji su išli ranijih godina, stalno imali lepo vreme već krajem aprila. Zato smo odlučili da dolazak tokom maja uvrstimo u stalnu ponudu.

Poslednjih godina je posebno atraktivno ostrvo Zakintos, najjužnije u ovom moru, koje je poznato i po tome što je dom za džinovske kareta kornjače. Već od 89 evra može da se poseti po prvim ekstrajeftinim ponudama.

Odlazak automobilom

Oni koji žele na put da krenu svojim vozilom, treba da znaju da su takse kroz Grčku dosta jeftine i na većini naplatnih rampi se plaća od 2 do 3 evra. Za prolazak kroz Makedoniju je potrebno izdvojiti pet evra. Benzin do Haklidikija staje, za prosečnu potrošnju, oko 50 evra. Većina manjih mesta koja se jeftino prodaju u predsezoni nalaze se na 50-100 kilometara od ovog, drugog po veličini grada u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: