Srbija

Četvrtak, 21.04.2011.

19:53

Petrović: Ne očekujem poskupljenja

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović kaže da tokom sledećih meseci ne očekuje poskupljenje osnovnih životnih namirnica.

Izvor: Beta

Default images

"Mislim da iz svih podataka i kontakata koje imam u poslednje dve ili tri nedelje, nemamo najave da će u nedeljama i mesecima koji su ispred nas doći do poskupljenja osnovnih životnih namirnica", kazao je Petrović.

On je rekao da će vlada posle prvomajskih praznika doneti uredbe koje će sadržati mere za podsticaje poljoprivredi i poboljšanje životnog standarda građana.

Petrović je rekao da će vlada jeftinim kreditima podržati razvoj stočarstva i dodao da će subvencije u agraru biti odobrene u maju.

"Imaćemo jasan plan koji bi trebalo da dovede do povećanja proizvodnje, poboljšanja snadbevanja domaćeg tržišta i snažnog izvoza", kazao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

14 h

Podeli: