Stanje Tomislava Nikolića pogoršano

Pogoršano stanje Tomislava Nikolića. Naprednjaci optužuju RTS, B92 i "Blic" da vode kampanju protiv njihovog lidera.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 21.04.2011.

07:28

Default images

Nikolić štrajkuje glađu i žeđu nezadovoljan odnosom vlasti prema njegovom zahtevu o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Član lekarskog konzilijuma, koji brine o zdravstvenom stanju lidera Srpske napredne stranke, Ljubomir Ilić izjavio je jutros novinarima da je zdravstveno stanje Tomislava Nikolića veoma zabrinjavajuće zbog kontinuiranog štrajka žeđu, koji je ušao u šesti dan.

Ilić je novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru rekao da će, po preporuci konzilijuma i uz saglasnost Nikolića, konzilijum biti proširen lekarom anesteziologom.

Upitan kakvo je danas Nikolićevo stanje u odnosu na sredu, Ilić je odgovorio da sve dok traje štrajk žeđu svaki dan može biti samo gore.

"Ovo je šesti dan kako to traje, mi činimo izuzetne napore da nadomestimo elektrolite i tečnost intravenskim putem, ali Nikolić uporno odbija da uzima osnovne lekove na usta", rekao je Ilić.

On je objasnio da uočeni disbalans fluida i elektrolita lekari nadoknađuju isključivo intravenskim putem i precizirao da Nikolić i dalje odbija da infuzijom dobija hranljive materije. On je do sada izgubio već 5 kilograma i vrlo je iznuren, ali kako navode lekari, i dalje je svestan i komunikativan.

Najavljeno je da će se Tomislav Nikolić pre podne pričestiti jer je u toku veliki uskršnji post.

Miting ispred RTS-a

Pristalice Srpske napredne stranke okupile su se u sredu pred zgradom Ratio-televizije Srbije, gde je održan performans.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je rekao da ne postoji stvar u Srbiji koju vladajuća koalicija nije uništila i da u tome ima podršku "tri udarne pesnice, RTS, 'Blica' i B92".

Vučić je rekao da sa tog skupa treba da svi pošalju poruku Nikoliću da se bez njega ne može i da još jednom razmisli i prekine štrajk glađu i žeđu. On je najavio da će ta stranka, ukoliko Nikolić do Uskrsa ne izađe iz bolnice, "pozvati celu Srbiju u centar Beograda".

Apel da mora da prekine sa štrajkom žeđu Tomislavu Nikoliću uputio je i lekarski tim koji brine o njegovom zdravlju.

O jučerašnjem mitingu, opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: