Capital.ba

Tri kompanije zainteresovane za Energoprojekt

19.04.2011. / 17:30

BEOGRAD, Do sada su tri kompanije pokazale interesovanje da kupe državni udio u Energoprojekt holdingu, među kojima je i kanadski Lavalin, sa kojim se pregovaralo cijele prošle godine, izjavio je danas za emg.rs Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekta.

On je rekao da se kontakti s ovim firmama ipak još ne mogu nazvati pregovorima već da su one samo pokazale interesovanje, ta da Energoprojekt neće žuriti, iako je država i dalje zainteresovana da proda svoj udio.

Milovanović nije mogao da precizira kada bi mogao da se nađe strateški parntner, ali je rekao da izvjesno da to nije moguće do kraja ove godine.

On je rekao da je u toku izrada studije due dilligence koju radi sama kompanija, ali je dodao da često kompanije koje preuzimaju udjele i same žele da urade ovakve sudije koje ne mogu da se izrade u kratkom roku.

Država je vlasnik 34 odsto udjela u Energoprojekt holdingu, a bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić u više navrata je prošle godine izjavljivao da su pregovori na korak od sklapanja ugovora.

U oktobru prošle godine je promjenjen kompletan menadžment tog holdinga. Emg.rs

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!