Sreda, 13.04.2011.

12:59

Dragan Đilas saopštio tim

Dragan Đilas u sredu je objavio saopštenje u kojem je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio podršku košarkaške javnosti da se kandiduje za predsednika KSS.

Izvor: B92

Default images

U skladu sa Statutom Saveza, Đilas je predložio četvoro potpredsednika: Anu Joković, za žensku košarku, Dejana Bodirogu, za mušku košarku, Dejana Tomaševića, zaduženog za takmičenja, i Vuka Mitrovića, za finansije i marketinga.

Ovaj tim ljudi, zajedno sa još četiri člana Upravnog odbora koji će biti izabrani ispred rediona uradiće sledeće:

- obezbediće sve organizacione i finansijske uslove neophodne za normalan rad Saveza.
- vodiće brigu o svim muškim i ženskim košarkaškim selekcijama Srbije.
- posvetiće posebnu pažnju radu sa mlađim kategorijama, što je osnovni preduslov da košarka ostane srpski sport broj jedan.
- omogućiće nesmetan razvoj ženske košarke i stvoriti uslove da i ženske reprezentacije budu u rangu svojih muških kolega. Z tome ćemo se pre svega rukovoditi principom da što više žene same odlučuju o svim pitanjima povezanim sa ženskom košarkom.
- pokrenuće niz akcija kako bi košarka postala što prisutnija u školama i među mladima gde god oni u Srbiji živeli
“.

Pored ovih pet ciljeva koje ćemo sigurno uspešno realizovati, rukovodstvo Saveza će učiniti maksimalne napore da omogući razvoj istorijski utemeljenih košarkaških centara širom Srbije, jer su oni oduvek bili baza srpske košarke i rasadnik talenata zahvaljujućikojima smo uz vrhunske trenerske stručnjake postali svetska košarkaška velesila. Dalje podizanje kvaliteta stručnog rada obezbedićemo kroz nastavak saradnje sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije i realizacijom zajedničkih edukativnih projekata“.

Upravni odbor Košarkaškog saveza i ja kao predsednik uradićemo sve što je u našoj moći da obezbedimo što bolji položaj klubovima, počev od izgrade modernog registracionog pravilnika do podrške samostalnoj domaćij košarkaškoj ligi u želji da ona bude punopravni član ULEB-a. Učinićemo sve da svi najvažniji faktor u našoj košarci, bez obzira koji klub predstavljaju i vole, budu deo jednog velikog tima koji ima samo jedan cilj – prosperitet naše košarke. Nadam se da će ovakav pristup, koji je već prisutan kod pojedinaca, postavi zajednički za sve i da ćemo uz takav pristup izbeći i neke ružne scene i događaje kojima smo bili svedoci“.

Siguran sam da tim potpredsednika koji sam predložio – Jokićeva, Bodiroga, Tomašević i Mitrović, zajedno sa svim ljudima kojima je uspeh srpske košarke na srcu uz jedan veliki rad garantuju dalji prosperitet našeg nacionalnog najtrofejnijeg sporta“, kaže se u saopštenju Dragana Đilasa.

Izbori za predsednika Košarkaškog saveza Srbije biće održani 18. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: