Sreda, 06.04.2011.

13:17

Najmračnije ture

Svet je pun mračnih mesta, čudnih i pomalo sumnjivih. To su ture pod nazivom „Džek Trbosek” u Londonu, proslava krvi i utrobe u Koloseumu (Rim), dok se u Muzeju projektila u Arizoni posetioci uče koracima za aktiviranje nuklearne bombe.

Izvor: B92

Default images

Per Lašez

Ne mogu sva groblja na svetu da imaju svoj veb sajt (ima beogradsko groblje) i sopstvene radnike obezbeđenja. Na ovom groblju sahranjene su zvezde Džim Morison, Marija Kalas, Oskar Vajld.
Grutas park (Partizani), Foto: martin.munueke/Flickr
Grutas Park

Možda mnogi od vas nisu čuli za „Grutas park” u glavnom gradu Litvanije, Vilnjusu. Čak i ako ga zovete po popularnom nadimku „Staljinov svet” i dalje može biti nepoznanica. Međutim njegovo postojanje ne iznenađuje.

Osetite „čari” Staljinove gvozdene vladavine u zatočeničkom kampu u Litvaniji koji je pretvoren u park.
Koloseum, Rim, Foto: Sebastian Bergmann/Flickr
Koloseum

Turisti hrle u Koloseum gde je car Trajan u 117 dana neprekidnih krvavih borbi u cilju zabave pogubio 9.000 gladijatora i 10.000 životinja.
Projektil u taksonskom muzeju, Foto:Toni Peters/Flickr
Muzej projektila

Grad Tuson u Arizoni važi za vlasnika jedinog muzejskog silosa za lansiranje Titan II projektila. Ukoliko rešite da posetite ovo neobično mesto inspirisano ‘60-tim, naučićete sve korake koji su potrebni da se lansira nuklearna bomba. Štaviše, jedan od posetilaca dobija tu „čast” da sam stisne veliko crveno dugme u kontrolnom tornju.
Koldic, Foto: Jonnyub/Flickr
Koldic

U zamku Koldic u blizini Lajpciga može se uživati u mirnom odmoru. Poznati nemački koncentracioni logor, sada je,naime,hostel.
Muzej na 6.spratu, Foto: vlasta2/Flickr
Muzej na šestom spratu

Iskusite svaki trenutak poslednje vožnje kroz Dalas američkog predsednika Dž.F. Kenedija u Muzeju na šestom spratu.

Ne možete gledati kroz isti prozor pored kog je sedeo Osvald, ali proverite sa sprata iznad da li je pogodak zaista bio moguć.
London, Foto: Maxwell Hamilton/Flickr
Tragom Džeka Trboseka

Pratite trag krvavih ubistava na ulicama viktorijanskog Londona. Za maksimalan efekat, uplatite obilazak zimi, kada su ulice mračne i maglovite.

KGB zatvor u Vilnjusu

Vodiči su obično dobro upućeni u posao koji rade. Međutim, primetićete da ljudi koji vas budu vodili kroz štab KGB-a u Vilnjusu (Litvanija) znaju nešto više o zatvoru, nego što ste očekivali.

Naime, većina su bivši zatvorenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: