Izbore treba raspisati tek kad dobijemo status kandidata za članstvo u EU, rekao je predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je na subotnoj sednici Glavnog odbora ove stranke.


Prema njegovim rečima, izbori donose političke sukobe i neizvesnost, što bi moglo da ugrozi evropski put Srbije. Tadić je istakao i da političko iskustvo govori da je februar najgori mesec za izbore.

On je naglasio da posle izbora demokrate moraju da pokažu odgovornost i da sprovedu ono što su obećali u kampanji. „Napravićemo katastrofalnu istorijsku grešku ako odustanemo od članstva u EU. Našim građanima ne treba pričati bajke o tome da ćemo kad uđemo u EU rešiti sve naše probleme“, rekao je Tadić.

Prema Tadićevim rečima, DS nije ispunila sva očekivanja građana. Kako je objasnio, kabinet Mirka Cvetkovića nije najsavršeniji, ali DS mora da bude hrabra u narednom periodu.“Neki od ministara ne učestvuju više u Vladi, nisu ni zaslužili da učestvuju. Da li smo opravdali poverenje građana? Nismo sigurno. A da li smo sva? Nismo… Da li ima ko da je nezadovoljan? Ima! Da li smo na najbolji način odgovorili? Jesmo…“, naveo je Tadić.

Na sednici GO gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je jednoglasno izabran za zamenika predsednika DS, umesto Dušana Petrovića, koji je preuzeo funkciju ministra u vladi. Sednici GO Đilas nije prisustvovao jer je morao na hitnu operaciju slepog creva u Urgentnom centru. Ostali stranački funkcioneri su nepromenjeni, pa je za predsednik Izvršnog odbora DS ponovo izabran Marko Đurišić, a za sekretara stranke Tamara Tripić, koja je na toj funkciji od marta 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari