Capital.ba

“Viz er”: Aviotržište Srbije neiskorišćeno

03.04.2011. / 16:10

BEOGRAD, Izvršni direktor “Viz era” Jozef Varadi izjavio je da će ta vodeća niskotarifna aviokompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi nižim cijenama karata povećati vazdušni saobraćaj u Srbiji.
“Omogućićemo velikom broju građana Srbije da lete avionom”, rekao je direktor Varadi Tanjugu povodom otvaranja još pet direktnih letova iz Beograda za Brisel, Stokholm, Geteborg, Memingem u NJemačkoj i Ajndhoven u Holandiji, kao i otvaranja operativnog centra u Srbiji.
 
Varadi je kazao da se “Viz er” odlučio da poveća učešće na srpskom aviotržištu pošto ono, kako je rekao, “nije dovoljno iskorišćeno”.
 
 
Čelnik “Viz era” je naveo da je, možda, jedina mana srpskog tržišta što ima državnu aviokompaniju, zbog čega su srpske vazduhoplovne vlasti ponekad u raskoraku da li da štite interese “Jat ervejza” ili da podstiču započeti proces otvaranja tržišta.
 
Varadi je rekao da Srbija usaglašava svoje zakonodavstvo sa evropskim u oblasti vazdušnog saobraćaja i da “Viz er” otkako je došao u Srbiju prošle godine ima dobra iskustva.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!