Za Partizanovog zadnjeg veznog Radosava Petrovića prvenstvena pauza i remi sa Radom, pre toga, došli su u „pravom“ trenutku za šampiona Srbije.


– Nikada nije dobro kada izgubiš bodove, ali možda je to baš tada trebalo da nam se desi. Da bismo se trgli i još jače zapeli da radimo. Mada nekompletni, konsolidovali smo se tokom prvenstvene pauze i pripremili za verovatno odlučujućih dvadesetak dana sezone – ceni jedan od desetorice reprezentativaca iz redova kluba iz Humske.

Računate da bi posle narednih šest prvenstvenih kola, nekoliko manjih derbija i velikog duela sa Zvezdom, mogli da saznamo ime novog prvaka?

– Tako je. Sutra, protiv Borca, ulazimo u seriju teških mečeva, s rivalima koji su nam često uzimali bodove ili ih nam skupo „prepuštali“. Preživimo li gostovanja Spartaku, Smederevu i Jagodini, odnosno utakmice sa Vojvodinom i komšijama kod kuće, trofej gotovo sigurno ni četvrtu sezonu neće menjati adresu. Posle remija sa Radom, svaki bod je zlata vredan. I, zato razmišljamo samo o pobedama.

Nije jednostavno čuvati distancu kada drugi dišu za vratom i vrebaju svaki kiks. Da li ste spremni da izdržite rezultatski pritisak?

– Ova ekipa nije od juče. Imamo dovoljno pojedinačnog i zajedničkog iskustva, da ne dižemo glavu kada nam ide ili je zabijamo u zemlju ako nešto zabrljamo. A, učili smo se i na Zvezdinim greškama. Znamo kako i zašto smo ih (pre)stigli prošlog proleća.

Večiti rival veruje da je došlo vreme za prekid Partizanove dominacije. Jel sledeća sreda taj dan? Ko će u finale Kupa?

– Lično mi nije bitno kada i kako ćemo se plasirati u finale, da li ćemo to uraditi u prvih 15 minuta ili u nadoknadi vremena, dati joj još tri ili samo jedan gol, primiti ovoliko ili onoliko pogodaka, samo da izbacimo Zvezdu. Neka bude i 5:5, svejedno mi je, jedino je važno da se mi dokopamo finala i ostanemo u trci za duplu krunu – pragmatičan je prvotimac crno-belih, čiji je pogodak prošlog proleća doneo pobedu „parnom valjku“ u večitom derbiju i pogurao ga ka triploj kruni.

Telekomunikacioni večiti derbi

Kompanija M:ts ujedinila je večite rivale uvođenjem jedinstvenih tarifnih profila „Partizan pripejd“ i „Zvezda pripejd“. Generalni sekretari crno-belih i crveno-belih Darko Grubor i Andrija Kleut potpisali su sa Telekomovim direktorom za komercijalne poslove Vladimirom Lučićem sporazum o međusobnoj saradnji, koji omogućava niz pogodnosti kupcima ovih telefonskih kartica.

Popravio sam se

Petrović je mnogo napredovao od dolaska u Partizan. Nekada je, ziheraški, odlagao loptu najbližem saigraču ili je vraćao pozadi, a danas započinje akcije, gradi igru i pogađa mreže.

– Nisam sujetno reagovao na kritike, već radio vredno radio i učio od vrhunskih igrača i trenera u Partizanu i reprezentaciji. I statistika potvrđuje da sam se popravio. Prve sezone sam dao dva gola i to u poslednjim kolima, prošle sam deset puta bio strelac, a ove imam već osam pogodaka na kontu. Prošlo je vreme klasičnih zadnjih veznih – jasno je Petroviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari