Sreda, 30.03.2011.

02:37

Majami: Kraj i za Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na turniru u Majamiju u četvrtom kolu, pošto je bolji od njega bio Žil Simon sa 4:6, 7:6, 6:2.

Izvor: SO

Default images

Meč je trajao nešto više od dva i po časa, a Francuz je slavio i u drugom međusobnom okršaju sa Tipsarevićem.

Simon, koji je postavljen za 25. nosioca, u četvrtfinalu će igrati sa pobednikom meča Rodžer Federer – Olivije Rohus.

Prvi je do šanse za brejk došao Francuz u trećem gemu, a može se reći da mu je Tipsarević tada poklonio brejk. Prvo je na gem lopti promašio smeč, a zatim je promašio dva bekhenda u nizu i Simon je poveo 3:1.

I Janko je bio svestan da je olako prokockao gem, pa je iznerviran time snažno bacio reket.

Simon je na početku meča bio veoma raspoložen za igru, odlično se kretao, ali je u sedmom gemu nanizao tri greške, pa je Tipsarević došao do dve brejk prilike. Već prvu je realizovao neobičnim volejom sa osnovne linije – 4:3 za Francuza.

Tipsarevića je taj gem preporodio, dobio je ’svoj’ gem, a zatim je napravio novi brejk, i to bez izgubljenog poena. Napadao je i forhendom i bekhendom, da bi gem okončao drajv volejom – 5:4 za Janka.

Agresivna igra isplatila se Tipsareviću, samopouzdanje mu je poraslo, pa je i naredni gem osvojio relativno lako i poveo sa 1-0 u setovima.

U drugom setu Simon je postepeno dizao nivo igre sve dok u šestom gemu nije stvorio dve uzastopne brejk lopte posle nekontrolisanog forhenda Tipsarevića. Prvu je Janku anulirao asom, na drugoj je rezonski napao posle dobrog servisa, ali je za malo promašio polje – 4:2 za Francuza.

Međutim, Janko momentalno uzvraća – u sledećem gemu tačno je ’čitao’ servise rivala, bekhendom na samu liniju stvorio tri brejk lopte i realizovao drugu (4:3).
Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa je o pobedniku drugog seta odlučivao taj brejk. U ’dodatnom gemu’ Simon je dubokim riternom prvi došao do mini-brejka i poveo sa 4:2.

Potom je Tipsarević promašio bekhend, na kratko se vratio u igru preciznim ’pasingom’, da bi novim promašajem iz forhenda dao rivalu tri vezane set lopte. Već prvu je Simon iskoristio i izjednačio na 1-1 u setovima.

Nakon nekoliko olako propuštenih gem lopti u trećem gemu odlučujućeg seta, Tipsarević je dva forhenda zakucao u mrežu, pa je Simon prvi došao do prednosti brejka (2:1).

U tim trenucima bilo je primetno da Janko nema plan u igri, kao i da mu je rad nogu slabiji u odnosu na prethodni deo meča. Novim greškama Janko je ponovo zapao u nezavidnu situaciju, ali je prvu brejk loptu spasao servis-vinerom. Na drugoj je, ipak, Tipsarević pogodio mrežu bekhendom i Simon je poveo sa velikih 4:1.

To je bio prelomni momenat i Francuz je zabeležio pobedu – 4:6, 7:6, 6:2.

Tipsarević je ukupno imao 30 direktnih poena i 43 neiznuđene greške, dok je Simon upisao 22 'vinera' i 34 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: