Javno komunalno preduzeće Čistoća upravo završava postavljanje 120 spremišta za zasebno odlaganje PET ambalaže na teritoriji Podbare. Do sada je u Novom Sadu postavljeno 450 PET spremišta, i to u delovima grada sa kolektivnim tipom stanovanja: na svim Limanima, Novoj i Staroj Detelinari, Avijaciji, u kvartu između Bulevara kralja Petra I i Bulevara Jaše Tomića, na Sajmištu, Grbavici i Novom naselju. Nakon što i Podbara dobije specijalizovana spremišta za izdvajanje PET ambalaže, širom grada će se naći ukupno 570 takvih spremišta, a u postupku nabavke je još 200 komada.


– Namera nam je da se na svakom kontejnerskom mestu, pored kontejnera za pomešan otpad, nađe i spremište za PET ambalažu. Takvih mesta u gradu ima oko 900, što znači da ćemo vrlo brzo postići ovaj cilj. JKP Čistoća ulaže svoja sredstva u razvoj primarne separacije otpada i nastavićemo i dalje da razvijamo ovaj projekat, rekao je direktor JKP Čistoća Dalibor Novaković.

JKP Čistoća Novi Sad pokrenula je zimus kampanju pod sloganom „Postupi drastično, odvoji plastično“, koja ima za cilj edukaciju građana o važnosti reciklaže i čuvanja životne sredine. Letak kampanje su u svojim poštanskim sandučićima našli svi građani koji žive u onim delovima grada gde su postavljena PET spremišta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari