Četvrtak, 03.04.2008.

12:50

Stigli lekovi u Lipljan i Guštericu

Tomica Milosavljević izjavio da su lekovi namenjeni domovima zdravlja u Lipljanu i Gušterici stigli u ta srpska naselja.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da su sinoć posle 23 časa svi lekovi stigli, osim dela stomatološkog materijala. UNMIK-ova carina zadržala je pre dve nedelje lekove namenjene domovima zdravlja i ambulantama u sredinama u kojima živi pretežno srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom zahtevana je dozvola kosovske Agencije za promet lekova. Komentarišući to zadržavanje, Milosavljević je naglasio ozbiljnost "pitanja daljeg snabdevanja lekovima zdravstvenih ustanova u srpskim sredinama", ali i izrazio zadovoljstvo učinkom Svetske zdravstvene organizacije i dodao da je saradnja besprekorna i sa drugim agecijama UN.

Prema njegovim rečima, koordinatori ministarstava zdravlja i za Kosovo i Metohiju i direktorka SZO za Srbiju Dorit Nican danas će razgovarati sa predstavnicima UNMIK-a o dopremanju lekova.

Ministar Milosavljević je naveo i da će Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici dobiti novu opremu, uključujući ultrazvučni aparat i holter, te da je nabavljeno i više vozila hitne pomoći za ustanove na Kosovu.

Takođe, opremanje zdravstvenih ustanova u srpskim sredinama odvija se, prema njegovim rečima, bez problema, kao i pružanje usluga pacijentima, "bez obzira na nacionalnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: