U beogradskom naselju Surčin, oko 12,20 Cvijan Papović (57) iz Zvornika u Bosni i Hercegovini ubio je iz automatske puške svog rođaka, njegovog sina i unuka, a potom izvršio samoubistvo. Ubijeni su Srećko Mićić (57), njegov sin Srđan (30) i trogodišnji unuk Aleksa.



Tragedija se odigrala u porodičnoj kući Mićića na uglu Ulice palih boraca i Skojevske u Surčinu. Pretpostavlja se da je motiv ubistva nesređeni porodični, odnosno imovinski odnosi. Kako se nezvanično saznaje, ubica je ostavio i oproštajno pismo. Papović je bio rođak ubijenih, odnosno bio je oženjen sestrom Srećkove supruge Stevke. U trenutku tragedije u kući su se nalazile baba deteta – Stevka, majka Jelena i tetka Kristina, kao i beba Anja. Aleksina sestra Anja za dvadesetak dana treba da napuni godinu dana i u trenutku zločina je spavala na gornjem spratu kuće.


Kako se saznaje, Papović je najpre ubio dete koje se igralo u dvorištu kuće. Naime, kada je Stevka Mićić videla Papovića potrčala je ka detetu, ali je tada već bilo suviše kasno. Komšije kažu da su najpre čuli jedan hitac, a posle nekoliko sekundi još nekoliko. Prema priči komšija, oni su u početku mislili da je eksplodirala plinska boca, a šta se desilo shvatili su tek kada su dotrčali da pomognu.

Komšije kažu da su čule da je baba Stevka počela da viče i pita Papoviću zašto je ubio dete, a da je on zatim odgovorio da je on njima i ranije rekao da će im pobiti sve muško u porodici. Nakon ubistva deteta Papović je krenuo ka kući i zatim ubio Srećka, dok je Srđana likvidirao u suterenu kuće. Nakon ubistva Srđana ubica je okrenuo pušku ka sebi i izvršio samoubistvo. Policija je pored Papovićevog tela pronašla automatsku pušku.

Spekuliše se da je Papović juče uoči tragedije doputovao iz Bosne i Hercegovine. Porodica Mićić je poreklom iz Bosne i Hercegovine, a doselili su se u Srbiju još pre tridesetak godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari