Petnaestoro učenika Osnovne škole „Drinka Pavlović“ iz Kuršumlije, koji su zbog stomačnih tegoba, povraćanja i povišene temperature, bili prethodna dva dana na lečenju u užičkoj bolnici, juče su u pratnji roditelja i lekara iz tog grada otputovali svojim kućama. Oni su, sa još oko pedesetak učenika i nastavnika te škole, bili na rekreativnoj nastavi na Zlatiboru, u hotelu Planum.


– Stanje dece je stabilno. Prestala su da primaju intravensku infuziju i započela su oralni unos tečnosti i konzumiranje lake hrane. Oporavljena su za put, a njihov pedijatar u mestu boravka pratiće njihovo dalje zdravstveno stanje, rekla je za Danas Dara Savić-Božović, načelnica Dečjeg odeljenja užičke bolnice.

Na pitanje Danasa šta je bio uzrok zdravstvenih tegoba dece, ona je rekla da bi to trebalo da bude poznato kada budu završene analize, za dan ili dva.

– Simptomi kod dece su bili različiti, od bolova u stomaku, povišene temperature, povraćanja do proliva. Uzeli smo laboratorijski materijal za analizu, i tek kada one budu gotove, moći ćemo preciznije da kažemo šta je bio uzrok“, objasnila je načelnica dečjeg odeljenja. Prema njenim rečima, simptomi, koji su trajali dva dana, ukazuju na mogućnost virusne infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari