Nedelja, 20.03.2011.

12:38

Anić odbranio pojas u lou kiku

Srpski kik bokser Miloš Anić i dalje je profesionalni prvak sveta u disciplini lou kik kategoriji do 58,2 kilograma.

Izvor: B92, kick.rs

Default images

U meču za odbranu profi pojasa, održanom u prepunoj sportskoj dvorani „Jasa“ u Jagodini, Anić je pobedio Portugalca Pedara Alemidu jednoglasnom odlukom 3:0.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni jednog trenutka. Od prve runde Miloš Anić je bio dominantan, a kroz svih pet rundi bio bolji, još jednom potvrdivši da je u ovom trenutku jedan od najspremnijih srpskih boraca.

Pojas profesionalnog prvaka planete Aniću je oko struka stavio Božidar Đermanović, potpredsednik Kik boks saveza Srbije.

Zadovoljan sam kako sam odradio meč. Almeida se pokazao kao snažan, izdržljiv borac sa izuzetno jakim nogama. Već po ustaljenoj praksi forsirao sam nožnu tehniku, ali kako je Portugalac nešto viši od mene morao sam da kratim distancu ulazeći u razmenu ručnih udaraca. Četiri runde tempo je bio izuzetno jak, ali u poslednjoj smo obojica malo popustili. Obojica iz ovog duela izlazimo da lakšim povredama desne noge i to je razlog za nešto slabiji tempo u finišu meča. Zahvalio bih se jagodinskoh publici koja je uvek uz mene i koja mi daje veliku podršku. Pobede su zahvaljujući njima lakše”, rekao je Anić.

Pored pojasa prefesionalnog prvaka sveta Miloš Anić je iz ruku Božidara Đermanića dobio i statuu „Zlatni kikbokser“, najprestižnije priznanje Kik boks saveza Srbije koje se dodeljuje najboljem srpskom borcu u 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: