Sutra odluka prosvetara o ponudi Vlade

Predstavnici sindikata prosvete, nakon razgovora vođenih u Vladi Srbije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, saopštili su da će sindikati u subotu 19.marta, odlučiti da li će prihvatiti ponudu Vlade.

Predstavnici sindikata prosvete, nakon razgovora vođenih u Vladi Srbije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, saopštili su da će sindikati u subotu, 19.marta, odlučiti da li će prihvatiti ponudu Vlade.

Kako stoji u saopštenju, u Vladi je rečeno da bi do povećanja zarade prosvetara moglo da dođe krajem aprila. "To, međutim, ne znači da je dogovor postignut i da odustajemo od štrajka. On se nastavlja dokle god se ne ispune naši zahtevi. Novi pregovori sa Vladom biće već u ponedeljak ili utorak", rekao je Tomislav Živanović, predsednik granskog sindikata "Nezavisnost".

On je dodao da se juče u Vladi razgovaralo i o zahtevu Ministarstva prosvete po pitanju umanjenja zarada štrajkačima. Dogovoreno je, kaže, da će, kada se dokaže da su časovi nadoknađeni, umanjeni novac biti uplaćen na račune prosvetnih radnika koji su učestvovali u štrajku.

To znači da će od naredne nedelje svi koji su štrajkovali imati manje novca na računu. Živanović je još podsetio da se ne odustaje ni od obustave nastave u školama od 22. marta i mitinga ispred Vlade tri dana kasnije, ukoliko se ne postigne dogovor o zahtevima prosvetara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija