• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za Adždabiju presudna za Libiju

Libijske vojne snage avionima bombaduju strateški grad na istoku zemlje koji je "predgrađe" pobunjeničkog središta Bengazija. Pobnjenici tvrde da su povratili Bregu.

U Adždabiji su se čule četiri eksplozije, ali za sada nema informacija o gubicima među Gadafijevim protivnicima.

Pobunjenici su se pripremili za poslednju odbranu Adždabije koja bi mogla da bude odlučujući faktor za celokupan "ustanak" u Libiji, navodi "Njujork tajms", posle nekoliko dana ofanzive vojske iz Tripolija.

Zbog intezivnih borbi na destine civila evakuisano je iz grada istočno prema Bengaziju, koji je i dalje u rukama Gadafijevih protivnika, javklja AFP.

Libijskim vojnicima, koji su stali na stranu pobunjenika, biće data amnestija ukoliko polože oružje, izvestila je danas libijska državna televizija.

Oružane snage "obaveštavaju sve obmanute vojnike da će biti amnestiran svaki vojnik koji izrazi kajanje i preda oružje", pisalo je u udarnoj vesti emitovanoj na toj televiziji, preneo je Rojters.

Pobunjenici , tvde da su ponovo zauzeli, takođe istočni grad, Bregu i zarobili veći broj pripadnika Gadafijevih snaga, javio je Bi-bi-si.

Oni i dalje čekaju uvođenje zone zabrane letenja, dok su, u mejduvremenu Gadafijeve snage stavile pod svoju kontrolu Zaviju i opsedaju Misratu.

Savet bezbednosti UN mogao bi tokom nedelje da razmotri poziv Arapske lige za uvođenjem zone zabrane letenja iznad Libije, dok će ministri inostranih poslova najrazvijenijih nacija o tome raspravljati danas u Parizu.

Američka državna seretarka Hilari Klinton trebalo bi da otputuje i u Egipat, a potom i u Tunis gde će se sastati sa predstavnicima libijske opozicije, ali Gadafijeve protivnike najviše brine to što Rusija i Kina još nisu jasno podržale uvođenje zone zabrane letenja u Libiji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image