Region

Subota, 12.03.2011.

08:10

Kinezi većaju o gradnji Bar-Boljare

Kineske kompanije "Poli grupa" i "Čajna komjunikejšn konstrakšn" pregovaraju sa tamošnjim bankama o finansiranju izgradnje auto puta od Bara do Boljara.

Izvor: Tanjug

Default images

Pregovori se, piše crnogorski Dan, vode sa kineskom razvojnom Eksim i još jednom komercijaliom bankom.

U pregovore su uključena kineska ministarstva saobraćaja i trgovine. Konačna odluka o finansijskom aranžmanu zavisiće od pomoćnika kineskog ministra saobraćaja Fenga Ženglina, čim se vrati sa odmora.

U kineskoj ambasadi u Crnoj Gori kažu da nisu upućeni u projekat izgradnje crnogorskog autoputa. "Radi se o komercijalnim poslovima kineskih kompanija, o čemu ambasada nije obaveštena", rekao je prvi sekretar kineske ambasade u Podgorici.

Kineski ambasador u Podgorici Ži Žaolin izjavio je, međutim, početkom februara da optimistički gleda na dogovor crnogorske vlade i kineskih kompanija, ističući da obe zemlje podržavaju taj projekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

11 h

Podeli: