Capital.ba

O okvirnom budžetu za 2009. godinu

13.11.2008. / 15:53

SARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić informisao je danas šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda Kostasa Kristua da je Fiskalni savjet BiH utvrdio okvirne budžete za 2009. godinu za institucije BiH, Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH.

“U izradi okvirnog budžeta Fiskalni savjet BiH rukovodio se restriktivnom fiskalnom politikom, uzimajući u obzir indirektne efekte globalne ekonomske krize na BiH”, rekao je Špirić.

Sagovornici su tokom sastanka istakli da se mora postići povećana odgovornost za zaduživanje kod međunarodnih finansijskih institucija o čemu će Fiskalni savjet u BiH raspravljati na jednoj od narednih sjednica, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Kristu je pozdravio rad Fiskalnog savjeta BiH, kao i mjere koje su vlasti BiH preduzele s ciljem ublažavanja posljedica globalne finansijske krize.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!