Četvrtak, 03.03.2011.

22:27

Novi vlasnik - novi Maksi

Prioriet novog vlasnika Delta maksija, Delez grupe, biće najkvalitetnija roba po konkurentnim cenama, kaže za B92 direktor te kompanije Pjer-Olivije Bekers.

Izvor: B92

Default images

Beker kaže da Delez namerava da plasira srpske proizvode na inostrana tržišta, preko svog trgovinskog lanca koji se prostire na tri kontinenta.

Miroslav Mišković više nije vlasnik trgovinskog lanca Delta maksi. Posle pregovora koji su trajali gotovo godinu dana nekadašnji C market prodat je Belgijancima za 932 miliona evra.

Trećina te sume namenjena je namirivanju dugova brojnim dobavljačima Delta maksija, koje će verovatno obradovati izjava direktora Deleza da poslovna politika te kompanije podrazumeva "veoma nizak nivo dugovanja". Novi vlasnik Delta maksija namerava da, preko svog trgovinskog lanca, plasiraju proizvode srpskih proizvođača na inostrana tržišta

Gostujući u vestima B92 u pola sedam, Bekers je najavio otvaranje novih prodavnica, zapošljavanje novih radnika, a građanima Srbije obećava konkurentne cene.

Posle prodaje Delta maksija, kompanija Miroslava Miškovića okreće se poljoprivredi.

Kupoprodajnim ugovorom precizirano je da Delez postaje vlasnik svih prodajnih objekata Delta maksija u Srbiji, ali i u susednim zemljama gde je Delta otvarala svoje prodavnice - u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj.

Intervju novinara B92 Marka Subotića sa direktorom Deleza možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: