Capital.ba

Ugovor o izgradnji akva parka

01.03.2011. / 8:40

NIŠ, Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i pravni zastupnik firme “Italnis grup” Nebojša Stanković potpisali su juče ugovor o kupovini građevinskog zemljišta u javnoj svojini na lokaciji Lozni kalem na kome će biti izgrađen najveći akva park na Balkanu sa sportsko-poslovnim centrom.

Potpisivanje ugovora predstavlja okončanje pravnih procedura u vezi sa ovom značajnom investicijom.

Ovo srpsko-italijansko preduzeće kupilo je krajem prošle godine od Grada na licitaciji parcelu Lozni kalem, sa desne strane ulaza u Nišku Banju, ukupne površine od 15 hektara.

Na površini od 5,5 hektara biće izgrađen akvapark, dok će se na ostatku zemljišta graditi dva luksuzna hotela, sportski tereni i drugi objekti sportsko-poslovnog centra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Niša.

U izgradnju centra biće uloženo više od 100 miliona evra, a biće otvoreno više od 1 000 novih radnih mjesta.

Grad Niš prodao je “Italnisu” cijeli kompleks po cijeni od 780 dinara po metru kvadratnom. Ovo preduzeće bilo je jedini ponuđač, pa je na licitaciji kupilo plac po početnoj cijeni.

Simonović je izrazio nadu da će narednih mjeseci početi izgradnja jedne od najvećih investicija u turizam u ovom dijelu Srbije.

“Izgradnja akva parka predstavlja pokretač razvoja Gradske opštine Niška Banja koja je veliki potencijal za razvoj Grada Niša. Najvažnije je da smo ovu atraktivnu lokaciju, koja je mnogo godina stajala prazna, stavili u funkciju”, rekao je Simonović i izrazio očekivanje da će investitori ispoštovati dogovorenu dinamiku izgradnje.

Prema najavi investitora, ovaj kompleks biće građen u tri faze. U prvoj fazi planirana je izgradnja akva parka za koji se očekuje da prve posjetioce primi već narednog ljeta, dok će do 2013. godine biti podignut hotel, a zatim i ostali turistički sadržaji.

Prema ocjeni pravnog zastupnika investitora, Grad Niš je pokazao izuzetnu efikasnost svoje administracije koja je omogućila brzo i uspješno potpisivanje ugovora o ovoj investiciji.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!