• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras dodela Oskara

U Kodak teatru u Holivudu večeras će biti održana 83. ceremonija dodele Oskara, tokom koje će Američka akademija za filmske umetnosti i nauke podeliti zlatne statue u više od 20 filmskih kategorija.

Kroz tročasovno gala veče, koje počinje u 17 časova po lokalnom vremenu, (prenos u 2.30 na Prvom kanalu RTS-a), goste i gledaoce vodiće dosad najmlađi glumački par En Hatavej (28) i Džejms Franko (33).

Među deset ostvarenja koja su ove godine nominovana za glavnu nagradu po oceni američkih kritičara izdvajaju se dva.Prvi je britanska istorijska drama "Kraljev govor" koja je osvojila 12 nominacija, a drugi film Dejvida Finčera "Društvena mreža" o nastanku Facebooka.

Pored ova dva favorita za najbolji film konkurišu još "Crni labud", "127 sati", "Bokser", "Čovek zvani hrabrost", "Početak", "Deca su u redu", "Zima do kostiju", ali i animirani film koji je na bioskopskim blagajnama postigao zavidne rezultate - "Priča o igračkama 3".

Predviđanja filmskih kritičara, ali i kladioničara, govore da će Oskar za najbolju mušku ulogu otići Kolinu Firtu za portret kralja Džordža VI u filmu "Kraljev govor". Uz britanskog glumca nominovani su još Havijer Bardem, Džef Bridžiz, Džesi Ajzenberg i Džejms Franko.

U ženskoj kategoriji favorit je Natali Portman koja je za ulogu šizofrene balerine u "Crnom labudu" već osvojila priznanje američkog udruženja glumaca, Zlatni globus i nagradu BAFTA.

Pogledajte kako se voditelji pripremaju za ceremoniju.



(MONDO)

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sinjon Laroche

"Kraljev govor" za najbolji originalni scenario??? Smehotresna olimpijada! :)))))

BeCool

Kraljev Govor Kolin Firt Natali Portman ;-)

mysterydrumman

127 sati je najbolji film,James Franco glumac,a Natalie glumica.Ali ce osvojiti Kraljev govor,zato što je on baš za oskare.Efekti Inception,crtac Toy story 3 crtani,The social network scenario :DD

SERIJE