Rekonstruisani Dom omladine počeo je sa radom sinoćnjim rasprodatim koncertom grupe VIP i izložbom slika Ane Knežević „From the limbic depths“.


– Konačno imamo sve neophodne uslove za rad. Sada možemo mnogo lakše da ostvarimo naše ambiciozne planove za naredni period. Nakon renoviranja prostora, sada je na redu renoviranje programa – izjavio je za Danas Milan Lučić, direktor Doma omladine.

Lučić je rekao da je njihov cilj da DOB postane „dnevna soba mladih“, mesto u kome će mladi Beograđani moći da se zabave ali i da nauče nešto.

– Sa novom opremom koju posedujemo moći ćemo da pružimo šansu velikom broju mladih bendova koji su deo novog muzičkog talasa u Beogradu. To smo već jedno učinili sa prošlogodišnjim koncertom grupe „Svi na pod!“, a to će biti i koncert grupe „VIP“ koji je najbolji pokazatelj naših planova, i time najbolji način de Dom omladine krene u „novi život“, rekao je Lukić.

Najznačajniji koncert, kojim će otpočeti muzički program u Velikoj sali, biće tradicionalni osmomartovski nastup Vlade Divljana i „Nevladine organizacije“. Osim toga, do kraja marta očekuje nas niz zanimljivih muzičkih dešavanja među kojima je i trodnevni muzički festival „Long Play“, kojim ta koncertna agencija proslavlja deset godina svog postojanja, a početkom aprila u saradnji sa EXIT-om održaće se serija dešavanja pod nazivom SHARE Conference.

Sve ljubitelje sedme umetnosti obradovaće vest da će se filmovi FEST-a od ove godine ponovo naći i u Velikoj sali Doma omladine. A filmski mesec u DOB-u upotpuniće Festivali filmova frankofonije i kratkog metra. Uz dosadašnje aktivnosti, programu DOB-a biće vraćena i pozorišna umetnost. Na redovnom repertoaru od 27. februara biće predstava iluzioniste Igora Trifunova „Igorov magični šou“, a u planu je i novi pozorišni festival u saradnji sa Biljanom Srbljanović. Svečano otvaranje Doma omladine planirano je za dva meseca prilikom otvaranja Evropskog informativnog centra, koji se realizuje u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji.

– EIC nalaziće se u holu i namenjen je prvenstveno mladima, kako bi na taj način dobili potrebne informacije o EU, pročitali strane novine, upoznali se sa mogućnostima studiranja u zemljama EU… – rekao je Lučić.

Radovi počeli 2005.

Radovi na rekonstrukciji Doma omladine započeti su još 2005. godine i sprovedeni su kroz tri faze. Partneri u projektu obnove Doma omladine bili su Grad Beograd i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, koja je donirala više od milion dolara. U rekonstrukciju je ukupno uloženo više od 300 miliona dinara čime je obnovljena sala „Amerikana“ (nekadašnji „Pogon“), Velika sala, Klub, Galerija, sređena klimatizacija, instalacija, ventilacija, holovi, fasada, terasa, itd., a DOB je dobio i sopstvenu opremu za zvuk i svetlost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari