Fratini: Bezvizni režim siguran

Bezvizni režim se ne dovodi u pitanje, a italijanske investicije neće kasniti, kaže šef diplomatije Italije Franko Fratini za "Novosti".

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2011.

00:39

Default images

Fratini kaže da daje punu podršku evropskim integracijama Srbije i celog regiona zapadnog Balkana.

Na pitanje koliko je ozbiljna tema u Briselu smišljanje načina kako da se pojednostavi procedura eventualnog ponovnog uvođenja viza, zbog azilanata, Fratini je odgovorio da nisu o tome razgovarali.

"Ovoga puta na dnevnom redu su bile druge aktuelnosti. Na ovom sastanku ministara nije bilo reči o Srbiji", rekao je on.

Neće kasniti italijanske investicije

Fratini tvrdi da neće kasniti italijanske investicije, pre svih one u vezi sa Fijatom, zbog problema u srpskoj vladi

"Proizvodnja novog modela Fijata je potvrđena, to je dogovoreno i tu nema nikakvih problema", naglasio je on.

Fratini je kazao da se razmatraju mogućnosti da na proleće ili početkom septembra bude održan zajednički srpsko-italijanski savet ministara, koji je bio zakazan još prošle godine, i na kome je trebalo da učestvuje i italijanski premijer Silvio Berluskoni

"Utvrdićemo datum. Još se tačno ne zna, ali, za sada, mislim da se razmatraju mogućnosti da to bude ili na proleće ili početkom septembra. U svakom slučaju, održaćemo zajedničku sednicu ove godine", rekao je italijanski šef diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: