Gadafi: Boriću se do poslednje kapi krvi

M. Z. R.

22. 02. 2011. u 08:57

Pobunjenici kontrolišu istok zemlje, Bengazi i Tobruk, u Tripoliju nešto mirnije, Gadafi se zarekao da ostaje u Libiji

USRED “požara” u Libiji, Muamer el Gadafi je u utorak, ispod kišobrana, poručio naciji:

- Nisam pobegao iz zemlje!

On je tako, na svoj način, demantovao britanskog šefa diplomatije Vilijema Hejga, koji je prethodnog dana rekao da je Gadafi odleteo u Venecuelu:

- Ja sam u Tripoliju, a ne u Venecueli. Ne verujte kanalima koji pripadaju psima lutalicama - bila je prva rečenica libijskog vođe. - Hteo sam da nešto kažem omladini na Zelenom trgu i da potom ostanem s njima, ali, počela je kiša. Bogu hvala, to je dobar znak...

GADAFIJEVA PORUKA DEMONSTRANTI služe đavolu, za proteste su krive kukavice i izdajnici - poruka je obraćanja libijskog vođe Muamera el Gadafija, koji je jasno svom narodu predočio da nema nameru da odstupi sa vlasti, da će radije “umreti kao mučenik” i boriti se do poslednje kapi krvi - “kao na Tjenanmenu”. Odlučan i ljut, vođa je svojim pristalicama poručio da oni predstavljaju pravu sliku zemlje, pozvao sve koji vole Muamera Gadafija da izađu na ulice, bez straha od “bandi”, i izbave svoju decu “iz pakla”. Demonstrantima su, kako je rekao, neprijatelji dali drogu i alkohol. On kaže da će, kako nema zvaničnog položaja sa kojeg bi mogao da odstupi, ostati i dalje - “vođa revolucije”. Gadafi je zapretio da će “svaki Libijac koji nosi oružje protiv Libijaca” - biti kažnjen smrću.

Gadafi neće napustiti Libiju niti će predati vlast, rekao je u utorak njegov bivši šef protokola Nuri al Mismari.

- Ne postoji niko jači od naroda, ali on neće otići iz Libije, neće sići sa vlasti - izjavio je Al Mismari, koji je u ponedeljak podneo ostavku, pošto je skoro 40 godina bio na Gadafijevoj strani, mada je od novembra pritvoren u Francuskoj na zahtev Libije, koja ga traži zbog pronevere.

Zapadni dopisnici u utorak su tokom dana očekivali su da se nešto veliko dogodi u Tripoliju, uključujući i nove, velike demonstracije, javljajući istovremeno da je u gradu mirno, ali da preovladava osećaj straha posle još jedne nemirne noći.

U Bengaziju, buntovnici su se trudili da kako-tako učvrste vlast.

Muhamed Ali iz opozicione grupe Libijski front spasa tvrdi da su ulice nekih četvrti prestonice Tripolija prekrivene telima demonstranata koje su ubile snage bezbednosti. Stanovništvo odlazi kućama posle upozorenja trupa lojalnih Gadafiju da će svako ko ostane na ulici biti ubijen.

Vojska u gradu na istoku zemlje, Tobruku, u utorak je saopštila da više ne podržava Gadafija i da je istok zemlje van Gadafijeve kontrole.

Tokom dana vođena je i rasprava da li su libijski vojni avioni bombardovali sopstveni narod. U prilog takvim vestima govorile su i libijske diplomate u inostranstvu koje su se okrenule protiv režima.

Gadafijev sin Saif al Islam, “zvezda” pređašnjeg dana, kazao je, međutim, da su avioni bombardovali vojne baze koje su prišle opoziciji. Dopisnik “Bi-Bi-Sija” javio je da se režim “bori na više frontova”, pokušavajući da nadvlada demonstrante i da se, istovremeno, izbori sa “rastućim brojem vojnih jedinica koje su ustale protiv libijskog vođe”.

SKUPI PLAĆENICI POJAVILA se i informacija da su za komandama aviona koji su pucali po Libiji bili - ukrajinski piloti. Vlasti u Kijevu su to odlučno demantovale. Zapadni mediji pišu da i u akcijama na zemlji, takođe u korist Gadafija, učestvuju plaćenici iz bivšeg SSSR-a i da za to, navodno, dobijaju 20.000 evra “po zadatku”.

Deo libijskog diplomatskog kora odmetnuo se protiv svog dojučerašnjeg vođe, a čini se da mu lakše otkazuju poslušnost, što su udaljeniji od Tripolija. Ambasador u SAD Ali Audžali otvoreno je u utorak pozvao Gadafija da okonča “diktatorski režim”. Libijske diplomate pri Ujedinjenim nacijama (u Njujorku) pozvale su, čak, na međunarodnu intervenciju da se spreči nasilan obračun vlasti s narodom - zamenik stalnog predstavnika u UN Ibrahim Dabaši pomenuo je i reč “genocid”.

Sve zemlje koje imaju građane u Libiji sada, prvenstveno, nastoje da ih odatle izvuku, a Egipat - do pre neki dan na “dnevnom redu” svetskog javnog mnenja - saopštava da je ojačao trupe na libijskoj granici.

***********************************************

BEOGRAD: PROTEST GRAĐANA LIBIJE
PEDESETAK građana Libije, koji privremeno borave u Srbiji, u utorak je protestovalo u Ulici Sime Lozanića, ispred diplomatskog predstavništva ove zemlje.

Demonstranti, uglavnom studenti, starosti između 20 i 40 godina, uzvikivali su “Dole Gadafi” i “Gotov je”. U jednom trenutku, poletelo je i nekoliko kamenica, koje su razbile izlog na ogradi ambasade. Na pano, gde je stajao portret Moamera Gadafija, okačena je stara zastava Libije.

- Situacija u mojoj zemlji je na ivici rata, zbog diktatora koji ubija svoj narod - priča Kalifa Abram (42). - Bojimo se za živote naših porodica.

Proteste ispred ambasade, kako kažu, održavaće svakodnevno, dok u Tripoliju ne dođe do smene vlasti. Diplomatsko predstavništvo čuvao je veliki broj policajaca. ( M. T. K.)

**************************************

U NEMIRIMA POGINULO 300 LJUDITRIPOLI (Tanjug) - U nemirima koji potresaju Libiju poginulo je 300 ljudi, uključujući 58 vojnika, prvi su zvanični podaci koje je večeras objavio režim libijskog lidera Moamera Gadafija od početka antivladinih protesta pre nedelju dana. Smatra se da je skoro polovina žrtava stradala u drugom po veličini gradu Bengaziju na istoku zemlje, koji je najviše pogođen nemirima.

Podaci o nastradalima objavljeni su na velikom ekranu na mestu gde će se kasnije održati konferencija za novinare na kojoj će govoriti Gadafijev sin Seif al Islam, javio je AFP. Za sada nije poznato da li se prvi zvanični podaci o broju žrtava odnose na period od 15. februara, kada su antivladine demonstracije počele.


Međunarodna organizacija za ljudska prava "Hjuman rajts voč" saopštila je ranije da je u nemirima u Libiji poginulo 233 ljudi, dok je Međunarodna federacija za ljudska prava navela da je broj žrtava između 300 i 400.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (68)

Branislav Trajković

22.02.2011. 10:04

Teško vreme za DIKTATORE. Da imaju mozga svi bi silazili liftom sa vlasti. Ovako ih čekaju poniženja i smrt o kojo nisu nikada razmišljali, jer u suštini i nisu neki ljudi.

Bane

22.02.2011. 10:04

Ovaj covek ce uvek uzivati moje postovanje. Dok je bosanski i belosvetski islamski fundamentalisticki olos sekao glave i udove, nabijao ljude na kolac, pljackao i proterivao nasu bracu i sestre ovaj covek se tome suprostavio i nije dozvolio svojim gradjanima da u tome ucestvuju.

MatijaBG

22.02.2011. 10:20

Ima super kisobran,moze pod njega skup sa kamilicom,pa kod Mire,Ratka,,Mubaraka...........na odmor od diktatutre!!!

Andrija

22.02.2011. 16:05

@Srbin^3 - .Cujes li ti sebe,sta pricas covece?Podrzavas Gadafija, nazivas ga Srbinom?Covek koji moze da ubija svoj narod je zver,a ti mu se divis .I procitaj nesto, informisi se, umesto sto lupetas.

Srbin^3

22.02.2011. 17:46

@Srbin^3 - Taj junk koji ti citas ja sam odavno procitao. Srbin je za mene covek koji ne da na sebe, bori se za nezavisnost i drzi do svog dostojanstva. Gadafi je oslobodio Libiju iz kandzi multinacionalnih kompanija i doneo prosperitet. To je covek koji svake godine izdvaja iz budzeta najmanje po 30 mld US$ za izgradnju svoje zemlje. E sad, ako se tebi vise svidja da se libijske naftne kompanije vrate pod okrilje zapada (kao sto je slucaj sa Irakom) onda je to tvoj problem.

MatijaBG

22.02.2011. 11:44

Divan kisobran,mora da se kamilica bunila da joj kisne trecina grbe!!!Brizni vladar se odmah pobrinuo da resi problem!

Nijazi Kuqi

22.02.2011. 12:08

Ako vec nije pobegao, onda znaci da nema kud, jer ga niko nece. A tesko je pretpostaviti da ga je i do sada neko hteo.

Srbin^3

22.02.2011. 13:09

@Nijazi Kuqi - Stvarno je gad ovaj Gad-afi posto nece da dozvoli vasim velikim prijateljima preko bare da im mirnim putem dozvoli da sisaju njegovu naftu. E moj Nijaz, i vas ce oni dosta brzo gurnuti niz stranu a onda cete se dugo teturati i daleko odteturati. Nije bas pametna rabota sa djavolom tikve saditi.

Zmaj sa Homolja

22.02.2011. 12:44

Vidite li ovoga. Nas prijatelj. ,,Svako po nekad mora da bude bombardovan,, rekao je kad su ga pitali sta misli na bombardovanje Srbije 1999. godine. Sad bombarduje svoj narod. Ali i tudj narod koji radi u Libiji. I svoje kamile. A sta ako je arapski svet zapoceo jednu revoluciju koja ce da promeni svet od Bangladesa do Spanije, pa potom i SAD. Ameri su imaki jednu revoluciju kad su ukinuli ropstvo, evropljani jednu kad su proklamovali i parlamentarizam, rusi jednu kad su svrgli cara

Zeljko Djuricic

22.02.2011. 13:49

Sve ove nemire u arapskom svetu podstice amerika to je jasno kao dan.Neznam samo kada ce ista ta amerika da se raspadne u pedeset drzavica.

darko

22.02.2011. 15:36

nedaj se djenerale,tako isto su i slobi uradili i sta se promenilo,,nista,jos gore,,pitajte samo Gradjane na ulicama i bice vam jasno,koja crna demokratija.

Marko A

23.02.2011. 00:54

@darko - Sinko, ti si dokaz da PATRIJOTE koje su prve u odbrani srpskog jezika i pravopisa, nemaju pojma o istom. A sto se teme tice... Ko je od strane Boga odredjen da vlada 40 godina, i uziva u bogatstvu i luksuzu dok milijarde ljudi gladuje u Svetu_ Zasto ne bas TI ili jos bolje JA?

željko

22.02.2011. 18:01

Pukovnice samo oštro nema povlačenja.Udri te što hoće da im Amerikanci komanduju.Stavi kompletnu vojsku u punu borbenu gotovost i udri nevernike ipak si ti naš djak i znaš kako se to radi.Živeo Gadafi

garibaldi

22.02.2011. 19:31

ne mogu da verujem da neko podrzava ovog modernog Hitlera pa on je opljackao svoj narod ima milijarde dolara njegovi sinovi trose milione na svoja zadovoljstva dok narod gladuje mislite li da su ustali zato sto im je dosadio lep zivot ili zbog obesti ugledajte se na njih ustanite i vi internet heroji protiv ovih u Srbiji koji to isto rade sa vama ili ste kao i kafenski ratnici sposobni samo da pevate kad popijete neku neravno ako neko casti

mladen

23.02.2011. 00:44

@garibaldi - Garibaldi, idi negde i odspavcaj u miru a onda pitaj nekog da ti kaze na sta je licila Libija pre Gadafija i na sta lici danas! Znam da smo mi ustajali protiv Milosevica od 90 te ali mu nismo mogli nista jer je uzivao podrsku zapada a kad je zapad platio neke ministre i oficire, organizovao novinare i politicare "opozicije" i opet dobro platio, tada mu je bilo presudjeno. U toliko zemalja je tesko da u jednom momentu duva isti vetar ili pada kisa a toliko revolucija bez pomoci Amera ili Rusa

garibaldi

23.02.2011. 10:20

@garibaldi - mladene dobre su ti metefore sa vetrom i kisom samo ovde duvaju neki jaci vetrovi .cini mi se da se ljudi bude iz sna gde im je bio potreban veliki vodja bilo koje vrste ili pukovnik ili papa ili patrijarh jos gore veciti predsednik.ovaj vetar nece zaobici ni jednu zemlju na svetu nadam se da ce ljudi shvatiti da mogu sami da odlucuju o svojoj sudbini. lepo sto je gradio zemlju jos je lepse sto je svoje sinove ucinio seicima revolucije ipak je zao i licemeran

Batko

22.02.2011. 19:50

Najbolji su mi ovi srBski patriJoti koji u svemu vide sveDsku zaveru, pa čak i bolje od samih Libijaca vide "crnog đavola Ameriku "... Ali najači je ovaj što ga naziva "Gadafi Srbine"..jel, to ti neko pričao kako je bilo ovde 90,91...?? pošto verovatni tada nisi znao dalje od Branka Kockice???

Srbin^3

22.02.2011. 22:46

@Batko - Za razliku od tebe u to sam vreme ('92) branio nasu nejac po Bosni. I dobro znam da je Gadafi poceo sa naoruzavanjem bosanskih muslimana ali mu je jako malo vremena trebalo da shvati ko stoji iza svega toga. Od tada je uvek podrzavao Srbiju. A ti bi mogao malo da se raspitas sta je bilo sa narodom Libije pre Gadafija i na sta je ta zemlja licila. Gadafi i jeste veci Srbin za razliko od mnogih Srba koji uzivaju u tome da ih amerika sto vise ponizi.

taxista

23.02.2011. 08:33

@Batko - Batko, zavrsi molim te i treci razred osnovne skole, pa onda nesto napisi!Ameri su ovo odradili u Libiji uz pomoc Libijskih ambasadora koje su pokupovali po svetu, a i kod nas. Vecernje novosti pisu dosta objektivno, ali da procitas sta pisu ove niske novine (Press i sl.) ukapirao bi da iza toga stoje samo dolari.

mare

22.02.2011. 20:16

Mislim da je najveca glupost to sto se kod nas pdmah misli da neko sa strane pravi nemire u Libiji, narod Libije ne zeli vise diktatora kao sto je Gadafi, covek koji ubija ljude ne moze da bude nikada vise lider jedne drzave, koji krsi ljudska prava sopstvenih gradjana, zato podrzimo narod Libije i sirom sveta kako bi ovakve drzave i diktatori nestali... a njihovi rezimi ostali proslost!!!

Predrag Zdrale

23.02.2011. 04:09

@mare - Cekaj malo, kako to onaj ban ki mun kaze da drzava udara po narodu a ovamo neki strani drzavljani kazu da bande pljackaju i zastrasuju narod! Bar mi Srbi znamo da je sve ovo orkestrirano, a i ko orkestrira, jer se isto desilo i kod nas dok su nas porobljavali i postavljali nam izdajnike-diktatore na vlast! Gospodinu Gadafiju zelim da pobedi okupatore i njihove sluge i da ih po zakonu osudi na smrt kao sto smo i mi trebali nase izdajnike i placenike! Evropa ne sme da se mesa u ovo!

Zeljko

22.02.2011. 20:21

E, neka je odzvonilo i ovom parazitu ! 40 godina na vlasti, dosta vise, hajde malo sad neko drugi. Svaka vlada se "usmrdi" na vlasti poslije nekoliko godina, tj. ostane bez ideja. I da je naj bolji vladar, vrijeme je da ide !

mladen

23.02.2011. 00:35

@Zeljko - Nervira me jedna stvar: stalno pominju kim dzong ila, kastra, Gadafija kao diktatore i one koji ostavljaju familiju na vlasti! Jel mogu da dodam englesku kraljicu, spanskog kralja, pa belgijskog, norveskog, svedskog, holandskog i danskog da ne pominjem kakva su zvesrsva cinili njihovi ne tako davni preci od ukidanja ustaba do masovnih pokolja itd. Tek onda bi mogli da predjemo preko finansijskih dinastija kao Rokfelera, Rotsilda, pa zemljoposednickih, stari i novi feudalci kao Bush otac i sin

Zeljko

23.02.2011. 06:49

@Zeljko - Engleska kraljica nema nikakvu izvrsnu vlast, odluke donosi parlament. To je samo manje vise titula. Takva situacija je u vecini monarhija. Zasto srbi vole diktatore koji su na vlasti po nekoliko decenija ? I uz to neke tamo muslimanske fanatike ? Pa zar vam nije dosta bilo turaka, albanaca Tita i Milosevica ??? Nikako ne razumijem nacionalnu filozofiju !! Hoce li neko biti pristojan da mi objasni to ? Molim vas da mi neko objasni ovaj fenomen. Izvolite !

Dafi

22.02.2011. 20:23

Sve sto budu pisale zapadne medijske kuce uglavnom ce da bude propaganda protiv Gadafija bez ikakvih osnova.

Momo

22.02.2011. 21:17

Žao mi kad vidim koliko mi kao narod slabo shvatamo i podzavamo i slobodu i demokratiju. Amerika ovo ne podstiče,ona je u ovome nemoćna. Niko ne zna u kom pravcu će ići ovaj bunt. Evo na primer Egipat... Strava je uhvatila i Ameriku i Izrael od toga ko će kontrolisati politički tu zemlju sa kanalom. Da ne pričam za Bahrein koji je nosilac američke vojne baze... tu oni gube ako ode kraljevska porodica. Mislim da se Ameri samo čupaju. A Gadafi ako ovo prezivi juriće ga na sud.

Srbin^3

22.02.2011. 23:04

@Momo - Momo... u Saudijskoj Arabiji nema nikakvih nemira iako su najnedemokraticnija zemlja u Svetu. Ona omladina koja je kod nas radila u "otporu" nije pojma imala o onih 77 mln us$ koje nisu nikakva tajna nikome u Srbiji. Ista stvar je i sa Gruzijom i sa Ukrajinom.... Pogledaj samo kako zapadni mediji lansiraju lazi. Da su iznenadjeni, to ne bi radili. Libija nije demokratska drzava ali je bar suverena. Ako skinu Gadafija, mogu se slikati sa suverenoscu a i sa naftom koju imaju.

Mishel Mishelyu

23.02.2011. 01:14

@Momo - E moj prijatelju, nisi ti to dobro skontao. Am....a je sve ovo isplanirala, tačnije njene tajne službe. Njima treba nafta da bi vladali i dalje svetom. Narod kao i svuda, bez pameti. Gde je narod to sebi skrojio sudbinu? Nigde. Ako obore Gadafija, dogodiće im se kao i u svim zemljama koje je "oslobađala" Am....a. Od bogate zemlje postaće sirotinja a naftu neće ni videti iako stoje na njoj. U Libiji rade desetine hiljada stranih radnika. Gadafi izgrađuje zemlju ulaže u nju.

Stefan_D

23.02.2011. 01:15

Logicno se svi pitamo, sta se iza brda valja, tj. zasto anglosaksonci organizuju rusenje relativno stabilnih arapskih drzava, sa visokim stepenom emancipacije i socijalne pravde, koristeci islamski fundamentalizam kao pokretac "revolucija" protiv navodnih tiranina. Da li bi po zamisli SAD i V. Britanije, kao krajnji rezultat ovih promena trebalo da bude stvaranje velikog saveza ekstremistickih muslimanskih drzava, koji bi trebalo da bude usmeren protiv interesa Evropske Unije i Rusije.

Jazon

23.02.2011. 07:33

@Stefan_D - Odlicno ste shvatili ovu situaciju jedina moja primedba je sto su tu umesani i Nemci (ili svi Germani) Kakva Demokratija kaki "Bakraci" sve je smisljeno u kuhinji Germanskih Kapitalista (cital pljackasa) da se docepaju NAFTE!

radisa

23.02.2011. 01:18

Treba vjerovati Gadafiju,borit ce se on zaista do zadnje kapi tudje krvi.Svoju i vojih sinova nece proljevati.Zato je i ostao.

Jazon

23.02.2011. 07:30

@radisa - Mozda je to tako! sto se tice prolivanja tudje krvi ali nemire u Libiji su garantovano izveli Germanski kapitalisti (iz Evrope i Amerike) da bi kabajagi doneli Demokratiju , Samo pravi Cilj je NAFTA! i to Dzabe! tek da se zna.

Apostol

23.02.2011. 11:41

@radisa - Tako je prijatelju slazem se u potpunosti sa tobom da su nemire izveli Germanski kapitalisti i njihovi pederi da bih dosli do velikih izvora nafte. Cenim Gadafija i njegov zakon, a oni koji ga ne bude postovao bice streljan i tako treba.

seljancica

23.02.2011. 13:46

@radisa - Oprosti im Boze,ne znaju sta cine..ne bih imala nista protiv da "gladujem" kao narod u Libiji,pa nasi ljudi odlaze tamo da rade poslove koji oni nece.Njihova socijala ima deset puta bolji status od nase radnicke klase(zahvaljujuci Gadafiju)...To sto on smeta nekim..mnogo vecim igracima..pa se koristi jadan narod koji nema pojma,to je vec nesto drugo.

Beogradjanin

23.02.2011. 07:20

Ponekad se uplasim sa kakvim ljudima zivim u Srbiji. Pa da li iko normalan moze da podrzava zlikovca na vlasti koji zari i pali 40 godina!? Pa dobro kakve mi to vrednosti kao narod delimo i negujemo? Zelimo li nasoj deci da zive pod "Gadafijem"? Gde je nestalo zavestanje Svetog Save? Gde je nestao onaj divni renesansni duh Srbije kojom je ocarala sve oko sebe u 19 veku??? Zar je moguce da cemo dizati "spomenike" tiranima samo zbog nase frustracije i nemoci? Sramota!

MatijaBG

23.02.2011. 10:34

@Beogradjanin - Ma ne zivis,to ti se cini!!!:)))))Za utehu,ovde najvise poruke ostavljaju Bosanski Srbi!!

Biljana

23.02.2011. 11:15

@Beogradjanin - Takve poruke ostavljeju one patriote iz fotelje: sede ispred televizora po ceo dan, psuju i hoće da ratuju. Sa daljinskim upravljačem, valjda. I onda im ceo svet kriv za njihovu glupost.

LENDJEL

23.02.2011. 12:11

@Beogradjanin - i tvoj otac i deda su podržavali tog istog diktatora tita pa su za svo to vreme napravili gde ti sada sediš a ti nisi u stanju ni wc da napraviš !!!!!

Никола

23.02.2011. 15:10

@Beogradjanin - Важно је да сте ви Београђани симбол толеранције и културе а цела провинција је дивљачка и ретардирана!

Kole

24.02.2011. 19:16

@Beogradjanin - Bolje je i patriota iz fotelje, nego "demokrata" koji nas bombarduje osiromasenim uranijumom. Uvek cu biti za patriotu iz fotelje, a protiv "demokrate" bombardera!

Bata Dosen

24.02.2011. 19:34

@Beogradjanin - MatijaBG ............... Kazu samo ako ti dozvole ................. Brozov pionir............

Betelgeuse

23.02.2011. 08:15

Kad ne znate cijoj strani da se priklonite, gledajte samo gde je Amerika. A onda sve suprotno od najveceg zlotvora u istoriji sveta - Amerike. Ne znam da li su Gadafi, Mubarak i ostali losi za vlastite narode i da li su diktatori, ali ZNAM da ce ono sto ce doci posle njih biti nesto kao iranski ili afganistanski (talibanski) klerikalizam koji ce tek biti poguban po narode zemalja koji se bore i ginu za "demokratiju" serviranu od strane Amerike i njenih vernih slugu. Bice samo gore, nas primer.

mirko pop

23.02.2011. 08:17

Kazu da su kockanje,zavisnost od raznih droga i vlast tri najveca poroka.Od prva dva je moguce biti izlecen a zelja za vladanjem je neizleciva...

boris.a

23.02.2011. 08:24

Zar je moguce da vecina citalaca odobrava ovog diktatora ??? On i njegov klan su vec preko 40 god. na vlasti , narod je bez posla, gladuje ... A on , iako ga narod vise ne zeli , cvrsto drzi vlast !! Salje vojsku na svoj narod !!! Pobio je preko 500 ljudi !!! Pa cak je jedan deo vojske presao na stranu naroda !! Pola njegove vlade vise nije na njegovoj strani . I sada , kad mu preti opasnost da bude srusen, njegov sin najavljuje kao neke reforme!! Sta ste do sada radili ??

haris

25.02.2011. 01:14

@boris.a - zasto narod zapada toliko mrzeci taj jadni narod sa istoka cak do te mjere da podrrzavate ovakvog krvoloka kao sto je gadafi pa ljudi gdje ce dusa vama imajte bar malo ljudskog dostojanstva boze pomozi narod

Stefan_D

23.02.2011. 09:10

Sto se tice Libije i predsednika Gadafija, inace naseg velikog prijatelja, nasi politicari bi trebalo da budu uzdrzaniji u propagiranju ratno huskacke propagande Zapada , koja je po retorici i formi slicna onoj koju su koristili na razbijanju SFRJ. Kod nas su koristili razbuktavanje nacionalizma, a kod Arapa povampirenje islamskog fundamentalizma, a u Libiji plemenske podele. Pozelimo libanskom narodu, da zli naumi njihovih i nasih neprijatelja, dozive potpuni poraz u Libiji.

miloš

23.02.2011. 11:18

@Stefan_D - Fabrike radnicima zemlja seljacima.Budimo sv kapitalisti i neće biti ropstva.

a jel jeste, a jel nije

23.02.2011. 09:49

a zar neki dan ne reče ministar vanjskih poslova velike britanije da je gadafi pobjegao u Venecuelu? a zar prošle godine BP nije potpisao ugovor o vađenju nafte iz mora oko Libije? a jel to sve slučajno?

Apostol

23.02.2011. 11:33

To Gadafi udri sve koji te ne slusaju, jer to su izdajice tvoje zemlje koji saradjuju sa istim neprijateljima koji su nas bombardovali 72 dana i traze neku demokratiju za saku popisanih dolara. Ziveo Gadafi i svi oni koji su za njega.

Podkaljajac PZ

23.02.2011. 12:27

Srbiji ne cini cast da ima jednog prijatelja kao sto je Gadafi.Jedan diktator koji je spreman da bombarduje svoj narod.

zagor te nej

23.02.2011. 14:11

@Podkaljajac PZ - ej,kao prvo ne pise se podkaljajac,nego potkaljajac,a to neznas zato sto si iz potkaljaje naravno,i skolovani cance ti je bio predsednik opstine.I nemoj mene da racunas u tu tvoju zutu srbiju,jer je Gadafi simbol otpora anglo saxonskoj imperiji,NAPRED GADAFI!!!!!!!!

Marko

23.02.2011. 15:22

@Podkaljajac PZ - Ucenjace. Srbija je veliko, a srpsko pismo ne prepoznaje X kao KS sto si pokusao docarati., da ne pricam o pocetnom slovu recenice ili odvajanju posle znakova interpunkcije. Iz srpskog - 1.

Коленце

23.02.2011. 18:40

Јасно је да глобалисти организују немире у Либији. Гадафи није Мубарак, избориће се. Пуна подршка, одбрани своју земљу, не падајте у ропство, као неки несрећници на брдовитом Балкану!

mirotvorac

24.02.2011. 00:10

Libija je veoma mocna drzava...njihova ekonomija nema gresku....zemlja koja je medju prvih 4 u zdravstu u Africi..i sad odjednom krecu nemiri posle 42 godine?!!!!!!!?! SLUCAJNO?? ne bih rekao...PODRSKA PUKOVNIKU GADAFIJU!!!!!!!!!!!

gox

24.02.2011. 16:41

Evo jedno pitanje za sve koji podrzavaju ovakve politicare kao sto je Gadafi. Kako je moguce, ako je posten, da mu se najpre zamrzavaju imovina i bankovni racuni na zapadu? Ako su Libija, Egipat i dr. toliko jake zemlje kao sto pricate, onda je predsednik trebao svu svoju imovinu imati u Libiji a ne iznositi pare na tajne racune po stabilnim zapadnim zemljama. Ono sto nismo voleli u Srbiji nemojte podrzavati u drugim zemljama. Sto smo se bunili protiv Milosevica?

Kole

24.02.2011. 19:13

@gox - Pa ako mislis da je nama sad super, onda Gadafi i treba da ode. Samo sto ljudi koji sad dolaze iz Libije kazu da su isli tamo da rade za 5 puta vecu platu nego sto je u Srbiji. Sta ti to govori?Ovu revoluciju mu organizuju amerikanci, kao sto su napravili u Tunisu i u Egiptu. Direktor Google-a se hvali da je organizovao prevrat u Egiptu. Potrazi na Internetu, to je potpuno javna informacija.

Bata Dosen

24.02.2011. 19:17

@gox - gox , to danas imamo najvise u Srbiji , cuces kad ode sa vlasti . Gadafi je od Beduina napravio koliko toliko modernu drzavu u onakvim uslovima kakvih je imao . Al stvar i problem je u tvom zapadu , oni uzimaju i ne pitaju cije je nego sada kazu zamrznuto i ostaje njihovo . Jel smesno ili posteno sta kazes ?? ja kazem Bezobrazluk