Gradska bolnica u Zrenjaninu prva je zdravstvena ustanova ovog tipa u Srbiji koja je dobila sertifikat o akreditaciji na period od sedam godina. Potvrda o dobrom radu stigla je u bolnicu pre par dana, potvrdila je direktorka dr Gordana Kozlovački. Akreditacija je, pojasnila je dr Kozlovački, sertifikacija rada, što je dokaz da je postignut optimalan nivo kvaliteta i učinka.


– Kriterijumi za sedmogodišnju akreditaciju bili su daleko blaži u odnosu na one koje smo mi ispunili. Svemu ovome značajno je doprinelo otvaranje Jedinice za moždani udar, što je učinjeno uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, zatim kabineta za pejsmejkere, uvođenje sistema solarnih kolektora, reorganizacija Urgentnog centra i odeljenja u bolnici, kao i stavljanje pacijenata u fokus. Na kraju, zahvalni smo građanima regiona koji punih 25 godina preko samodoprinosa ulažu u bolnicu – istakla je direktorka bolnice.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri istakao je da je u poslednjih nekoliko godina u tu bolnicu uloženo nešto više od 110 miliona dinara, a u zrenjaninsko zdravstvo 180 miliona.

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, inače prethodni direktor Opšte bolnice, podvukao je da dobijanje akreditacije predstavlja rezultat rada svih prethodnih generacija, a nove generacije imaju zadatak da nastave da rade po kriterijumima koji su ovde postavljeni i da ih podignu na još viši nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari