Pretnje SMS-om

Beogradska policija lako ulazi u trag onima koji prete putem mobilnog telefona, javne telefonske govornice, i-mejla, običnog telefona ili pismom, piše Politika.

Izvor: B92

Nedelja, 09.11.2008.

00:39

Default images

Nezavisno od polne i starosne strukture građana, beogradska policija dnevno primi između 10 i 15 prijava u kojima se preti ubistvom ili se iznose intimni detalji iz privatnog života određene osobe. Oštećeni koji prijavljuju pretnje su muškarci i žene, mladići i devojke, maloletnici, bivši supružnici i bivši ljubavnici itd.

Samostalni policijski inspektor Ivan Cvijović iz Odeljenja za javni red i mir, PU Beograda, kaže za Politiku da je policija veoma uspešna u rasvetljavanju ovih slučajeva.

"Policija se odnosi prema pretnjama u zavisnosti od njihovog intenziteta, kao i od toga kako ih oštećeni doživljava i shvata. Više od 60 odsto slučajeva prijavljenih pretnji i uznemiravanja policija reši i identifikuje počinioce", kaže Cvijović.

"Kada otkrijemo njegov identitet, obaveštavamo oštećenog, ali ga istovremeno upozoravamo da te podatke ne sme da upotrebi u cilju osvete. O rezultatima istrage obaveštavamo pravosudne organe, tužilaštvo i sud, posle čega se oni izjašnjavaju da li ima elemenata krivičnog dela ili ne", objašnjava Cvijović.

U poslednje vreme sve učestalije su pretnje putem SMS-a i mobilnih telefona.

"Trenutno su najzastupljenije pretnje putem mobilnih telefona i SMS-a, ali ih je sve više i putem i-mejl poruka i Interneta. Pretnje se upućuju i iz telefonskih govornica, sa kućnih telefona i putem pismenih pošiljki iz pošti", navodi Cvijović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: