Capital.ba

Zajednički sarađivati i zarađivati

08.11.2008. / 18:25

SARAJEVO,  Projekat “Volontiraj-kreditiraj 2008”, u kojem je učestvovalo oko 1 200 učenika iz šest gradova BiH, dokazao je da postoje mladi i firme koji vjeruju da se može zajednički sarađivati i zarađivati bez obzira iz kog entiteta ili grada dolazili, izjavila je Dženana Alađuz, direktorica Udruženja “Infohaus”, koje je organizovalo ovaj projekat.

“To je ujedno dokaz da mladi znaju i žele biti aktivni u društvu ako je ideja oko koje će se okupiti prava”, navela je Alađuzova i dodala da su na današnjem Sajmu ideja u Sarajevu predstavljeni projekti iz 53 škole od 56 koje su učestvovale u projektu “Volontiraj-kreditiraj 2008”.

U projektu je učestvovalo oko 1 200 učenika iz Banjaluke, Bijeljine, Sarajeva, Tuzle, Širokog Brijega i Mostara, koji su tokom socijalnog dana – 10. oktobra radili u više od 240 firmi, institucija ili udruženja građana i zaradili 17.250 KM.

Zarađenim novcem će biti finansirani projekti važni za škole, ali i lokalne zajednice.

Na današnjem Sajmu ideja izabrani su pobjednici čiji će projekti biti finansirani novcem koji su sami zaradili, a partner projekta firma “Sem šop” dodjelila je specijalnu nagradu za najbolju prezentaciju sajma.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!