Subota, 08.11.2008.

15:27

Kalanovićeva: Plan za 2009. ostaje

Ministarka za NIP Verica Kalanović ocenila je da svetska ekonomska kriza ne bi trebalo da utiče na realizaciju projektata najavljenih za 2009. godinu.

Izvor: Beta

Default images

"Za projekte Nacionalnog investicionionog plana za narednu godinu izdvojeno je 47 milijardi dinara. Oni su već predviđeni za finansiranje iz potuno realnih izvora i ugovorima koji su čvrsti i potiču iz razvojnih banaka i neće biti dovedeni u pitanje", rekla je Kalanovićevana na proslavi Dana Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Ona je navela da je za 2009. godinu već prijavljeno 111 novih projekata za čiju je realizaciju potrebno 11 milijardi dinara, a da će biti podržani najbolji.

Kalanovićeva je navela da će ti projekti biti finansirani i realizovani kroz faze u naredne tri godine.

"Srbiji je potrebna infrastruktura, saobraćajnice i železnice, kako bi se privukli strani investitori. Za realizaciju tih prioriteta potrebni su nam i ljudski resursi", kazala je Kalanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: