Capital.ba

Potrebno donijeti program kvaliteta

08.11.2008. / 14:36

JAHORINA,  Učesnici Treće konferencije kvaliteta u BiH, koja je završena danas na Jahorini, zaključili su da je potrebno pripremiti program kvaliteta i uvesti nagradu za kvalitet na nivou BiH, rekao je predsjednik Organizacionog odbora konferencije Midhat Čehajić.

“Ove godine, po prvi put, na našoj konferenciji bile su uključene sve institucije koje su nadležne za problematiku kvaliteta u BiH, što se značajno odrazilo i na uspjeh ovog skupa, čiji je pokrovitelj bilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH”, rekao je Čehajić po završetku ovog skupa.

Prema njegovim riječima, učesnici konferencije definisali su zajednički stav prema kojem je BiH “osuđena na kvalitet” jer, kako je pojasnio, BiH bez kvaliteta ne može dalje, jer bez toga nema uspjeha u biznisu.

“Svi moramo da shvatimo da kvalitet nema granica”, poručio je Čehajić.

Konferenciju kvaliteta BiH pod nazivom “Oslobodimo sinergiju povezivanja” juče je u hotelu “Bistrica” na Jahorini otvorio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević, koji je istakao da sadržaj i tematika ovog skupa garantuju efikasnije stvaranje kvalitetnijeg poslovnog okruženja u BiH.

Zirojević je rekao da Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa značajnu pažnju posvećuje upravo koordinaciji rada instuticija, čija je prevashodna djelatnost postavljanje i kontrola kvaliteta u BiH u skladu sa evropskim standardima.

Pokrovitelj Konferencije bilo je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a organizatori su Asocijacija za kvalitet u BiH i Spoljno-trgovinska komora BiH.

Asocijacija za kvalitet u BiH je udruženje koje se bavi pokretanjem, koordinacijom i organizacijom akrtivnosti na planu unapređenja kulture kvaliteta u svim oblastima ljudskog stvaralaštva i u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima. Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!