Zdravlje

Četvrtak, 17.02.2011.

09:33

Želite besplatan kondom?

U Njujorku ga možete nabaviti pomoću aplikacije za mobilni telefon.

Izvor: Plivazdravlje.hr

Default images

Uprava za zdravstvo gradske uprave predstavila je aplikaciju za smartphone koji će korisnicima pomoći da nađu najbližu lokaciju na kojoj mogu nabaviti besplatan prezervativ.

"Želimo da Njujork postane najsigurnije mesto na svetu za seks", rekla je dr Monika Svini. "Brojni ljudi posećuju nas zbog toga, pa im želimo osigurati siguran seks", dodala je.

Aplikacija, koju mogu skinuti korisnici iPhonea i Androida, pretražuje gradsku bazu sa upisanih 1000 različitih lokacija koje nude besplatne kondome.

Pomoću GPS tehnologije ili upisane adrese ona korisnicima daje uputstva kako doći do 5 takvih najbližih mesta.

Grad je poslednjih 5 godina delio mesečno oko 3 miliona besplatnih kondoma. Zbog toga se našao pod udarom oštrih kritika, posebno roditelja mlađe dece, koji tvrde da ih grad na taj način podstiče na seks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: