Sudija Kristina di Kenzo odlučila je juče da se odmah sudi italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju po optužbama da je platio za seks sa 17-godišnjom Marokankom i pokušao to da prikrije čime je zloupotrebio svoj položaj.


Sudija je odredila početak suđenja za 6. april. Iako je Berluskoni bio izveden pred sud po više optužbi zbog poslovanja, ovo je prvi put da mu se sudi zbog ponašanja, navodi agencija AP. Berluskoni je odbacio ove optužbe. Tužioci navode da je Berluskoni između februara i maja 2010. godine, platio za seks sa Marokankom po nadimku Rubi dok je bila maloletna i da je kasnije intervenisao u milanskoj policiji da se ona pusti iz pritvora pošto je pritvorena zbog sumnje da je ukrala 3.000 evra. Tužioci navode da je Berluskoni strahovao da će biti otkrivena njena veza sa njim te se zato založio za njeno puštanje iz pritvora.

Berluskoni i mlada Marokanka su demantovali da su imali seksualnu vezu. Rubi koja je napunila 18. godina u novembru 2010, rekla je da je bila na večerama, ali da su one bile „potpuno normalne“. Takozvana sfera Rubi je treći seksualni skandal vezan za Berluskonija. Prva dva su slučaj maloletne Noemi (maj 2009) zbog koje je Berluskonijeva supruga zatražila razvod, i slučaj prostitutke D’Adario (jun 2009) koja je ispričala o „vreloj noći“ s italijanskim premijerom. Slučaj Rubi je najozbiljniji jer je kazna za podržavanje prostitucije s maloletkinjom do tri godine zatvora, a za zloupotrebu službenog položaja od četiri do 12 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari