Capital.ba

Za edukaciju poljoprivrednika 20.000 KM

15.02.2011. / 14:20

TESLIĆ, Za edukaciju poljoprivrednih proizvođača u opštini Teslić iz ovogodišnjeg budžeta biće izdvojeno 20.000 KM.

Zimska škola za proizvođače mlijeka, u okviru koje će biti organizovana stručna predavanja za polaznike, terenske aktivnosti te izrada sertifikata, biće finansirana sa 3.500 KM.Toliko je planirano i za školu za voćare, koja je počela u februaru i trajaće do septembra.

Za projekat inegralne proizvodnje koji podrazumijeva angažovanje dva inženjera osposobljena za poslove hemijske zaštite voća i rukovanje i upotrebu prognozne stanice u voćarstvu i još neke troškove koji prate ove aktivnosti biće izdvojeno 9.000 KM.

Dvije hiljade maraka planirano je za teoretska predavanja i praktične vježbe, po zahtjevima mjesnih zajednica, dok će 600 maraka biti izdvojeno za angažovanje profesora fakulteta po specijalnim temama i organizovanja predavanja u oblasti proizvodnje meda.

Za studijska putovanja i posjete sajmovima planirano je 1.400 KM.

U teslićkoj lokalnoj upravi ističu da je neophodno izdvojiti sredstva za edukaciju poljoprivrednih proizvođača, jer je neobučenost jedan od razloga nerentabilne poljoprivredne proizvodnje.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!