Capital.ba

Kina zainteresovana za ruski borbeni avion “Su-35”

07.11.2008. / 9:28

DŽUHAJ, Kineski vojni predstavnici zainteresovani su za najnoviji ruski borbeni avion “Su-35”, predstavljen na kineskoj smotri aviona “Eršsou Čajna-2008” , koji je u ponedeljak počeo u Džuhaju, prenosi je juče agencija Itar-Tas.
  Zvaničnici kineske armije razgovarali su sa predstavnicima kompanije “Suhoj” i visoko ocijenili borbene i tehničke karakteristike najnovijeg aviona, čija bi isporuka trebalo da počne za oko tri godine.
  “Izrada “Su-35” je još u fazi testiranja i to će biti naš novi izvozni proizvod”, izjavio je predstavnik “Suhoja”.
   Kompanija očekuje da će za nekoliko narednih godina uspjeti da proda oko 200 takvih lovaca, uključujući i inostrane poručioce, prije svega u Kini i Indiji.
    Probni letovi borbenog aviona “Su-35” počeli su sredinom februara 2007. i biće nastavljeni sa još dva nova modela.
 Radi se o višenamjenskom borbenom avionu četvrte generacije, izuzetnih manevarskih sposobnosti. “Su-35” je sličan petoj generaciji aviona u pogledu letačko-tehničkih karakteristika i borbene efikasnosti.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!