Janković i Šabić podržali Baraćevu

Zaštitnik građana Saša Janković i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić osudili napade na Vericu Barać.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

14:37

Default images

Oni su te napade ocenili kao pokušaj pritiska na kontrolne organe da odustanu od istraživanja korupcije.

U zajedničkom saopštenju Jankovića i Šabića navodi se da su napadi poput napisa o predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Verici Barać u Večernjim novostima pokušaj pritiska na kontrolne organe da odustanu od istraživanja korupcije i drugih nezakonitih radnji na štetu građana Srbije.

"Populističko prozivanje Verice Barać i aluzije o 'hobotnici koja ispija znanje narodu i prosipa obmanu' pokušaj su da se spreči uočavanje pravih hobotnica koje ovo društvo i njegove institucije drže u zagrljaju koji opasno ugrožava njegov opstanak", smatraju Šabić i Janković.

Prema njihovom mišljenju, posebno je opasno ako se vlasnici medija kriju iza, naizgled, novinarskih komentara, a u stvari štite lične interese.

"Slobodan rad institucija koje kontrolišu rad državnih organa i štite prava građana je svugde, pa i u Srbiji, od vitalnog značaja za uspostavljanje odgovornosti vlasti, zaštitu prava i interesa građana i jačanje vladavine prava", navodi se u saopštenju.

"Večernje novosti" su u četvrtak objavile komentar pod naslovom "Koga savetuje Baraćeva?", a tekst je potpisan inicijalima novine.

U petak, pedsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać najavila je podnošenje krivičnih prijava zbog kršenja zakona u privatizaciji "Večernjih novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: