Sreda, 09.02.2011.

10:30

Vojni beskućnici nezadovoljni

Ispred kasarne u Grošnici u Kragujevcu, gde bi na proleće trebalo da počne izgradnja fabrika "Fijatovih" dobavljača, održan protest Udruženja vojnih beskućnika.

Izvor: B92

Default images

Vojni penzioneri kažu da nisu protiv otvaranja novih radnih mesta, već da od države traže da reši njihov stambeni problem.

Vojni penzioneri, koji su tokom ratova u bivšim jugoslovenskim republikama ostali bez stanova, kažu da su nezadovoljni zbog ukidanja Fonda socijalnog osiguranja vojnih osiguranika koji je utopljen u zajednički fond PIO.

Takođe, nezadovoljno su i ponašanjam Vojske Srbije koja učestvuje u krojenju njihove sudbine, ali, pre svega, jer im država već dvadeset godina nije rešila stambeni problem.

Predsednik Skupštine udruženja vojnih beskućnika Kragujevca Milivoje Simić kaže da su se za protest ispred kasarne u Grošnici odlučili zbog dogovora Ministarstva odbrane i ekonomije o ustupanju 31 hektara vojne imovine "Fijatovim" kooperantima u zamenu za izgradnju vojnog magacinskog prostora.

Prema njegovim rečima, ovakva odluka ministarstva u suprotnosti je sa onim što je delegaciji vojnih beskućnika krajem decembra prošle godine obećao ministar odbrane Dragan Šutanovac – da će se problem vojnih penzionera rešavati putem prodaje vojne imovine za stanove.

"Nismo za to da se ne da kasarna ’Fijatu’ i da se obezbede nova radna mesta za građane Kragujevca, nego smo za to da se to uradi u zamenu za stanove koji bi se podelili vojnim beskućnicima, koji im i sleduju“, kazao je Simić.

U Kragujevcu oko 90 porodica vojnih penzionera živi privatno ili u nužnom smeštaju. Jedan od tih nužnih smeštaja je i adaptirana kasarna “Radomir Putnik", deo vojnog kompleksa koji se prostire na 8,5 hektara.

Iako bi ustupanje ovog dela vojne imovine koji se nalazi gotovo u samom centru Kragujevca gradu pomoglo i rešavanje stambenog problema vojnih penzionera, dogovor između predstavnika kragujevačke vlasti i Ministarstva odbrane još uvek nije postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

15 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

23 h

Podeli: