Sreda, 05.11.2008.

18:08

Mali Romi čekaju udžbenike

Osnovci romske nacionalnosti iz Kuršumlije još čekaju udžbenike koje im je pre dva meseca obećao inistar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić.

Izvor: Beta

Default images

"Dva meseca smo pokušavali da od nadležnih iz Ministrastva za rad i socijalnu politku saznamo kada će našoj deci poslati udžbenike koje im je ministar Ljajić obećao. Međutim, uvek su nam govorili da se strpimo, a evo, već je prvo polugodište pri kraju a deca nemaju iz čega da uče", kazao je predsednik lokalnog Udruženja Roma Boban Nikolić agenciji Beta.

Prilikom obilaska Kuršumlije Ljajić je pre dva meseca obećao da će pokloniti uzdbenike za 89. osnovaca romske nacionalnosti.

Kako ističu u Udruženju Roma u Kuršumliji, zbog veoma slabog imovisnkog stanja roditelji romskih osnovaca udžbenike nisu kupili, a ministar Ljajić dato obećanje još uvek nije ispunio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: