Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović dobio je pismo gradonačelnika slovenačkog grada Piran Petera Bosmana, kao odgovor na Jovanovićev dopis od kraja prošle godine, a u kojem predsednik novosadskog parlamenta poziva predstavnike Pirana da posete Novi Sad i razgovoraju o mogućoj saradnji.


Jovanović se gradonačelniku Bosmanu obratio nakon što su domaći mediji preneli interesovanje prvog čoveka slovenačkog grada za uspostavljanje saradnje sa Novim Sadom. Predsednik Skupštine grada tada je uputio dopis sa informacijama o glavnom gradu Vojvodine, istovremeno pozivajući slovenačke kolege da posete Novi Sad.

„Zaista me raduje to što ste Vi i Vaša opština na ovakav načini primili ideju da ostvarimo saradnju između Novog Sada i Pirana, i zahvaljujem Vam se na pozivu da tu ideju i realizujemo“, navodi se u odgovoru gradonačelnika Pirana. Dalje se kaže da delegacija slovenačkog grada dolazi u Srbiju početkom leta, pa je predloženo da se prilikom te posete organizuje susret predstavnika dva grada u Novom Sadu.

– To bi bila jedinstvena prilika da razmenimo ideje o saradnji naših gradova – stoji u pismu upućenom Jovanoviću, uz zahvalnicu što je otpočela zvanična komunikacija Novog Sada i Pirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari