Kultura

Ponedeljak, 07.02.2011.

08:36

"Zmaj" pokupio većinu Annie nagrada

Animirani Film "Kako da dresirate svoga zmaja", koji je nominovan za Oskara, osvojio je 10 nagrada Annie, koje se dodeljuju za animaciju.

Izvor: B92

Default images

Animirani film kompanje Dreamworks osvojio je između ostalih nagrade u kategorijamaza najboji animirani film, efekte i režiju na svečanosti u Los Anđelesu.

Film "Kako da dresirate svoga zmaja pobedio" je u trci u kojoj su mu između ostalih bili rivali i filmovi "Priča o igračkama 3" i "Iluzionista".

Nagradu za najbolju dečiju animaciju osvojio je crtać "Sunđer Bob Kockalone", a u konkurenciji su još bili i filmovi "Grozan ja" i "Tangled".

Jay Baruchel je trijumfovao u kategoriji "pozajmljivača" glasa za ulogu Štucka, pobedivši Cameron Diaz, Geoffreya Rusha, Gerarda Butlera i Stevea Carrella, koji su takođe bili u užem izboru.

Pretpostavlja se se da su nagrade Annie pouzdan pokazatelj kako će se stvari odvijati na dodeli Oskara 27. februara i u većini slučajeva pobednik je nakon dodeljene Annie nagrade odnosio i Oskara za najbolji animirani film.

Prošle godine dobitnik Annie nagrade za najbolji animirani film je pripao filmu "Do neba", što mu je praktično obezbedilo i trijumf na dodeli Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: