Top 10 Najboljih destinacija za 2011

Najbolje trustičke destinacije po izboru redakcije MojaPutovanja.com.
Najbolje trustičke destinacije po izboru redakcije MojaPutovanja.com.

1. Pariz - Grad svetlosti koji živi 24 sata

Top destinacija sveta Pariz, grad ljubavi, istorije i arhitekture, umetnika i mode. Pariz, grad sa mirisom nadaleko čuvene francuske kuhinje i ukusom dobrih francuskih vina. Party grad koji živi 24 sata, grad sa burnim noćnim životom. Najbolji noćni klubovi su baš u Parizu.

Prepoznatljiv po Konkordu, najlepšem trgu na svetu, aveniji Šanzelize, muzeju Luvr, Trijumfalnoj kapiji, Versaju, Operi Garnier, Mulen Ružu, Ajfelovoj kuli... Više od 30 mostova, 400 crkava od kojih je najlepša nadaleko čuvena Notr Dam, Monmartr – slikarska meka, Pigal – najživlji kvart sa burnim noćnim životom. Veliki broj restorana čine ovaj grad gastronomskom svetskom mekom. Za zaljubljene, romantična plovidba Senom je predivno iskustvo za ceo život.

Ne propustiti: Jelisejska polja (Avenue des Champs-Élysées) - najprestižnija avenija u Parizu, bioskopi, bistroi i kafei, luksuzne radnje.Ajfelova kula Monmartr – slikarska meka.Mulen Ruž (Moulen Rouge) - najpoznatiji svetski kabare. Sakr ke - mesto odakle se pruža nezaboravan pogled na Pariz. Plovidba Senom.

2. Beč - Grad ispisan istorijom

Beč je veličanstven grad, sa arhitektonskim i kulturno-istorijskim nasleđem, sa svojim šarmom i raskoši, blizak Parizu i Rimu. Bilo da ste u Beču prvi put ili se vraćate po ko zna koji put, ovaj grad će vas opet očarati i ponovno ćete uživati u njegovoj fascinantnoj privlačnosti.

Ne propustiti: Katedrala Stephansdom - najprepoznatljivija katedrala i simbol grada. Vožnja fijakerom po gradu, Carska palata,  Kunsthistorisches Museum, Albertina, Hundertwasser, Klimt. Bečka opera i filharmonija. Šoping po Mariahilfer Strasse i ispijanje aromatizovanih napitaka i kafa u nekom od dobro poznatih bečkih kafića.

3. Rim - Grad za zaljubljene

Grad, kulturno istorijski spomenik, svedočanstvo svetske istorije, sa svojim brojnim remek-delima predstavlja turističko meku za milione posetilaca. Na Španskom trgu, danju i noću, sastaju se mladi i zaljubljeni. To je samo jedan od trgova, svaki od njih ima svoju prošlost, uzbudljivu i slikovitu. Boravak u Rimu svakako treba iskoristiti za šoping u luksuznim buticima načičkanim oko Španskog trga.

Ne propustite: Da se popnete čuvenim Španskim stepenicama, ubacite novčić u prelepu baroknu fontanu Di Trevi, prošetate po trgu Navona, posetite Koloseum, impresivni drevni amfiteatar u kome su se održavale borbe gladijatora, zatim Panteon i Rimski forum, Vatikan sa čuvenom Siktinskom kapelom koju je oslikao Mikelandjelo...

4. Barselona - Grad provoda

Barselona je grad koji ima dušu. Ona je osobena, jedinstvena i prepoznatljiva zahvaljujući pre svega katedrali Sagrada Familiji, fascinantnom i nedovršenom delu poznatog španskog arhitekte Antonija Gaudija, zatim Parku Guelj – mestu gde je čuveni arhitekta živeo poslednjih 20 godina svoga života. Jedno od najprivlačnijih mesta je šetalište Las Ramblas, ulica koja će vas oduševiti, a nalazi se između Trga Katalonije i luke. Grad umetnosti i muzike. Barselonu ima brojne prelepe plaže, katedrale, muzeje, akvarijume i istorijske centre. Grad koji živi 24 časa, grad gde izlasci počinju u 7 uveče i traju do 7 ujutru u nekoj od poznatih diskoteka kao što su "Cotillone de Nochevieja" , "Benidorm", "Club Apolo".

Ne propustite da probate španska nacionalna jela kao što su paelja, tapas ili čuvenu tortilju koja se služi uz sva jela, u restoranu "Cal Per". Obidjite : Sagrada Famillia, Camp Nou, La Terrrazza - naj klabing u Evropi , Pikasov muzej , La Boqueria savršen šoping.

5. Berlin - Grad kulture, muzeja, galerija, fudbala, piva i uvek dobrog provoda.

Sedamdesetih i osamdesetih godina bio je centar kulturne avangarde Evrope i sveta, a taj duh se oseti i dan danas. Istočni deo Berlina je za mnoge turistički najzanimljiviji, posebno memorijalna East Side Gallery – oko kilometar dug ostatak berlinskog zida, oslikan sa 106 slika različitih svetskih umetnika .Tu je i nezaobilazan Aleksanderplatz, bogati muzeji, raskošna pozorišta i operske kuće, moderni restorani i brojni pabovi, barovi, uvek pune diskoteke koji čine Berlin neodoljivom metropolom.

6. Krf - Kraljevsko ostrvo Grčke Doživite Krf i zaljubite se

Krf ili Kerkira na grčkom je jedno od najlepših grčkih ostrva, nekima najlepše i najbolje. Prava mala kosmopolitska osrtvska kraljevina u kojoj imate sve što poželite. Ljudi, neverovatno lepe plaže, masline, voće, začini i vina simbolizuju ovu destinaciju. Krf je mesto izuzetne arhitekture i prirode. Ostrvo je idealno za istraživanje. Motor ili auto i sve obidijite imaćete šta i da vidite. Mnoge svetske zvezde i javne ličnosti ovde provode odmor a znaju i zašto.

7. Mikonos - Dragulj Egejskog mora

Poznato grčko ostrvo partija, dobrih plaža, impresivne istorije, zalazaka sunca, grčkih specijaliteta, vina. Danas poznato turističko odredište u Grčkoj, sa kosmopolitskim karakterom i burnim noćnim životom. Mikonos spada u ostrva Kiklada. Zabeležite interesantne i specifične fotografije grada čije zgrade liče na kocke šećera koje su naslagane oko slikovitog ribarskog naselja i zaliva. Neke od najpoznatijih plaža u celoj Grčkoj se nalaze baš na Mikonosu a to su Paradiso i Super Paradiso na kojima party ne prestaje.

8. Buenos Aires - Pariz Južne Amerike

Grad u kojem je rođen čuveni ples tango, Dijego Armando Maradona, jedan od najvećih fudbalera sveta. Grad nevoravatne arhitekture i bogate evropske baštine. Evropski senzibilitet, latinoamerička strast, široki bulevari, kockaste kaldrme i ulice, tango i rokenrol, kafići po trotoaru i fudbalski fanatici, dame okićene krznom i siromašna deca koja spavaju u kartonskim kutijama. Fascinantna zajednica i spoj bogatih opština i naselja radničke klase.

9. Rio de Žaneiro - Grad karnevala, muzike, plesa, ljubavi i fudbala

Osetite savršeno umeće življenja, upoznajte stanovnike Ria i njihov zavodljiv i zadovoljan pogled na život. Vrela samba, svetski poznate plaže Copacabana i Ipanema, kafići i barovi uvešće vas u čarobni svet  života u trenutku i života bez briga. Rio je takodje poznat po bogatom noćnom životu, uz mnoštvo klubova i  barova. Grad u koji ćete se jednostavno zaljubiti u  hranu, muziku, kulturu, lepotu. Botanička bašta, nacionalni park, Samba grad, gomila prelepih plaža...
Ne propustite:Karneval u Riu, Copacabanu i Ipanemu, Statua Isusa, FLA-FLU pred 100.000 posetilaca na Marakani.

10. Maldivi - Utočište za hedoniste i Raj na zemlji

Maldivi destinacija koja budi sva čula i zadovoljava sve ukuse. Raj, odmor, ekskluzivnost, autentičnost, azurno plavo more...

Jedinstveno mesto na planeti, drugačije od svih drugih, mesto na kome ćete biti maksimalno opušteni. Maldive čini oko 1.200 ostrva podeljenih u grupe koje se nazivaju atoli. Odlikuju ih bele peščane plaže, tirkizno more, plave lagune, ronilački raj, fascinantna priroda, tropska klima. Ovaj raj na zemlji već decenijama posećuju pravi hedonisti, oni koji od svog odmora žele maksimum.

Možete li da zamislite kakav je osećaj kada spavate na vodi, pijete kafu na terasi ispod koje je voda azurno plave boje i kada jasno možete videti čitav podvodni svet? Maldivi važe za jednu od najegzotičnijih destinacija na svetu.

http://www.mojaputovanja.com/live/Vesti?contentId=2590

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja