Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 06.02.2011.
15:34 >> 22:13h
Vestionline A

Fed kup: Srbija pobedila Kanadu 3:2

Ženska teniska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kanade rezultatom 3:2 u meču prvog kola Svetske grupe B Federejšn kupa koji se igrao u Novom Sadu. Srbija bi sledeći duel Fed kupa trebalo da igra u aprilu, a žreb će se održati ove nedelje.

Slavlje naših teniserki

Pobedu Srbiji donele su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, koje su savladale Šeron Fičkman i Mari-Eve Peletije rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:4.

Aleksandra Voznijak je ranije danas pobedila Anu Jovanović rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:4, dok je Bojana Jovanovski nadigrala Rebeku Marino 7:6, 6:3. Jovanovska je sinoć nadigrala Voznijack 6:4, 7:5, dok je Marino pobedila Aleksandru Krunić 6:3, 3:6, 7:5.

Srpske teniserke su odlično ušle u meč i brzo stigle do vođstva od 4:0. Kanada je smanjila na 4:1, a onda je naša selekcija povela 5:1. Od tog trenutka srpske teniserke su počele da greše i dozvolile protivnicama da smanje na 5:4. Jovanovska je servirala za osvajanje prvog seta, a Srbija je imala i set loptu.

Međutim, Kanađanke su uspele da se izvuku iz teške situacije i da naprave još jedan brejk. Kanada je potom povela 6:5, ali je Srbija izjednačila na 6:6. Pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Srbiji rezultatom 7:5. Prvi set je trajao nešto više od jednog časa.

Kanađanke su na početku drugog seta stigle do brejka i povele 2:0 u gemovima. Međutim, Srbija je serijom od 4:1 preokrenula rezultat i po prvi put povela 4:3 u drugom setu. Obe reprezentacije su potom osvojile po jedan gem, a Srbija je iskoristila drugu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.
 

Srpska teniserka Ana Jovanović izgubila je u Novom Sadu od Aleksandre Voznijak sa 2:0, po setovima 6:0, 6:4, čime je Kanada izjednačila na 2:2 u duelu Svetske grupe B Fed kupa.

Aleksandra Voznijak donela egal Kanađankama

Jovanovićeva je samo na početku drugog seta pokazala iskustvo zbog kojeg je određena da igra meč umesto 17-godišnje Aleksandre Krunić, kada je osvojila tri uzastopna gema, ali nije uspela da pruži jači otpor Kanađanki.

Jovanovićeva: Žao mi je

 

Srpska teniserka Ana Jovanović izjavila je da nije pružila željeni otpor Kanađanki Aleksandri Voznjak u meču prvog kola Svetske B Federejšn kupa.

 

"Mnogo mi je žao što nisam pružila jači otpor bolje rangiranoj suparnici. Mislim da sam mogla da dobijem drugi set, jer sam posle vođstva od 3:1 i 2:1 propustila mnogo šansi", rekla je Jovanović i dodala da su glavni uzroci poraza "velike oscilacije u igri".

Prethodno je vođstvo reprezentaciji Srbije donela Bojana Jovanovski koja je savladala  Rebeku Marino rezultatom 2:0, po setovima 7:6(3), 6:3.

U prvom setu viđena je prilično ravnopravna borba dve generacijski iste igračice. Prva do prednosti od brejka stigla je Srpkinja, koja u trećem gemu iskoristila tri vezane greške Kanadjanke i i povela sa 2:1. To nije poljuljalo samopouzdanje Marino, koja se odmah revanširala i napravila "ribrejk". Do kraja seta obe teniserke su, bez veće neizvesnosti, čuvale svoj servis pa se otišlo u taj-brejk u kojem imam nešto iskusnija i bolje rangirana Jovanoski uspela da slavi sa 7:3.

Iako je u drugom setu Marino brzo povela sa 2:0, to nije pokolebalo Jovanovsku, koja je preokrenula rezultat na 3:2 i potom fenomenalno odigrala osmi gem, čime je rešila duel. Vodila je Marino sa 40:30, ali je Bojana sa nekolik sjajnih poteza uspela da napravi "brejk" i potom ga potvrdi na svoj servis za konačnu pobedu.

Srbija bi sledeći duel Fed kupa trebalo da igra u aprilu, a žreb će se održati ove nedelje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.02.2011. 21:16
Svaka ČAST...
Nedelja 06.02.2011. 21:52
Moze se i bez Ane i Jelene ! Njih dve kad se prikljuce ima da razvaljujemo :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online