G17 u ponedeljak o ministrima

Predsedništvo G17 će u ponedeljak odlučiti koga će da predloži da bude novi ministar zdravlja umesto Tomice Milosavljevića, piše “Politika“.

Izvor: B92

Nedelja, 06.02.2011.

00:16

Default images

Lider te stranke Mlađan Dinkić zna ime kandidata, ali ne želi da ga saopšti pre nego što o tome obavesti partijski vrh.

Izvor “Politike“ iz G17 je rekao da je planirano da se na toj sednici donese i precizna odluka stranke o rekonstrukciji Vlade.

Navodno je već bilo odlučeno da se spoje ministarstva kulture i sporta koje bi vodila Snežana Samardžić-Marković.

U tom slučaju, sadašnjem ministru kulture Nebojši Bradiću bilo bi ponuđeno da bude državni sekretar u novom ministarstvu.

Ipak, Mlađan Dinkić za “Poltiku“ kaže da takva odluka još nije doneta.

“U pitanju su ljudi, ne može se o tome odlučivati pre nego što se sa ostalima dogovore principi rekonstrukcije Vlade“, kaže on.

Lider G17 kaže da nije dobro da ta stranka prva saopšti stav o rekonstrukciji Vlade, te da bi to trebalo da učine demokrate koje imaju najviše resora u Vladi.

“Rekao sam Borisu Tadiću da bi DS i G17 trebali da rekonstruišu ministarstva koja drže čak i ako socijalisti ne budu pristali da smanjuju broj svojih ministara“, kaže Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: