Petak, 04.02.2011.

14:08

Janković saopštio spisak "Orlića"

Pored A reprezentacije Srbije, i mladi "Orlovi" će igrati prijateljsku utakmicu sa Izraelom 9. februara, a selektor Aleksandar Janković saopštio je spisak.

Izvor: AK

Default images

Utakmica za U21 selekcijom Izraela predstavlja početak pripremnog ciklusa Srbije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine, upravo u Izraelu.

Janković je istakao da se rukovodio statusom igrača u klubovima, da nekih fudbalera nema jer nije želeo da utiče na njihovu adaptaciju u novim klubovima, ali da će pažljivo pratiti njihov rad.

"Zadovoljan sam što se nalazimo na početku novog ciklusa u koji mlada reprezentacija ulazi sa mnogo motiva. Odigraćemo šest prijateljskih utakmica pre početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, ali najvažnija nas očekuje u sredu protiv domaćina u Tel Avivu", rekao je Janković.

Janković je rekao da je promenio tim u odnosu na prošlo okupljanje i da je pozvao igrače prvenstveno 1990. i 1991. godišta, kojima je priključio trojicu godinu dana mlađih fudbalera.

"To je priznanje za njih, ali i dodatna obaveza jer će sada biti pod lupom njihovi nastupi i ponašanje. Od igrača koji su u takmičarskom pogonu očekujem da sportski povuku reprezentaciju, pre svih Vujadin Savić, Danijel Aleksić, Stefan Šćepović, a od onih koji nisu na prirpemama da se pokažu", rekao je on.

Selektor Srbije rekao je da za njega kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine počinju pripremama za predstojeću utakmicu, u kojoj njegovu ekipu čeka ozbiljan i motivisan protivnik.

"Odigrali su prijateljski meč sa Belorusijom i pobedili sa 2:1. Imaju mnogo motiva, ozbiljan su protivnik i utakmica u gostima protiv njih
daje posebnu draž. Za mene kvalifikacije počinju sada, ali nećemo dobijati bodove, nego će igrači dobijati poene. Svaka utakmica za nas je kvalifikaciona"
, rekao je Janković.

Mlada reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu igrati u Grupi četiri sa Danskom, Severnom Irskom, Makedonijom i Farskim Ostrvima.

Na pitanje koja ekipa je najveća opasnost za njegov tim, Janković je odgovorio: "Srbija".

"Najozbiljniji protivnik reprezentaciji Srbije je - Srbija. Mi smo ekipa sa velikom tradicijom i obavezom za osvajanje prvog mesta u kvalifikacijama. Poštujemo protivnike, a tradicija i rezultati u prošlosti nas obavezuju na iste ambicije bez obzira na sastav grupe", rekao je Janković.



Na spisku igrača za prijateljsku utakmicu protiv Izraela su:

Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski (Zemun), Marko Dmitrović (Crvena zvezda).

Odbrana: Uroš Vitas (Rad), Vujadin Savić (Bordo), Aleksandar Miljković (Partizan), Milan Rodić (OFK Beograd), Nemanja Gudelj (NAK Breda), Marko Petković (OFK Beograd).

Vezni red: Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Saša Marković (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Vojvodina), Nikola
Krčmarević
(Čukarički), Vuk Mitošević (Vojvodina), Nenad Krstičić (Sampdorija), Filip Knežević (Borac Čačak), Filip Đuričić (Herenven).

Napadači: Danijel Aleksić (Grojter Firt), Nemanja Kojić (Rad), Stefan Šćepović (Briž)

Utakmica mladih reprezentacija Izraela i Srbije igra se u sredu, 9. februara na stadionu "Blumfild od" 16.15. Posle tog meča, od 19 sati je na programu duel seniorskih ekipa Izraela i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: