Sreda, 05.11.2008.

03:15

Meksiko: Pad aviona u centru grada

Meksički ministar unutrašnjih poslova Huan Kamilo Murino poginuo je u avionskoj nesreći u glavnom gradu te zemlje.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Avion u kome su se nalazili ministar i još sedam osoba srušio se u sam centar Meksiko Sitija usred popodnevnog saobraćajnog špica. Očevici kažu da je eksplozija bila ogromna, i da je odmah usledio veliki požar oko mesta nesreće. Vatra je zahvatila nekoliko okolnih zgrada u glavnoj aveniji, dok je saobraćaj u celom kvartu bio potpuno blokiran.

Materijalna šteta je ogromna i tek će biti procenjenaVatrogasci i hitna pomoć satima su bili na licu mesta. Do sada je zvanično potvrđeno da je poginuo ministar policije Huan Kamilo Murinjo i još sedam osoba.

Strahuje se da bi broj žrtva mogao da poraste, jer je više od 40 ljudi povređeno, od kojih neki teško.

Za sada se ne zna šta je prouzrokovalo pad letelice kojom su se visoki zvaničnici meksičke vlade vraćali u prestonicu iz grada San Luis Potosija.

Predsednik Meksika Felipe Kalderon izjavio je da će preduzeti sve neophodne mere kako bi se otkrio pravi uzrok nesreće. Nastradali Ministar policije Huan Kamiljo Murinjo bio je jedan od njegovih najbližih saradnika.

Mesecima su vodili rat protiv narko kartela, u kome je samo od početak ovde godine život izgubilo tri hiljade ljudi.

Neki analitičari ocenjuju da je Murinjova smrt veliki udarac za meksičku vladu i njenu aktuelnu unutrašnju politiku.

Meksički mediji podsećaju da je Murinjo poslednjih meseci bio optuživan za korupciju i za nameštanje poslova sa naftom članovima svoje porodice. Murinjo je ovakve navode demantovao.

Nema indicija o sabotaži

Istraga uzroka pada aviona do sada je pokazala da nema indicija da je reč o sabotaži, saopštio je danas meksički ministar za komunikacije Luis Teles.

"Do sada nismo otkrili nikakve indicije koje ukazuju na drugačiju hipotezu nego da je u pitanju nesreća", rekao je Teles.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da će meksički istražitelji zajedno sa kolegama iz Velike Britanije i SAD sprovesti "pažljivu i detaljnu" istragu, koja bi mogla da potraje sedmicama, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: