Čuvajte tablice!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kako isplatiti sve obaveze koje nova saobraćajna pravila donose sa sobom verovatno se pita većina vozača u Srbiji ovih dana. Stigle su nove tablice, dokumenta, nalepnice, ali i nevolje u slučaju da ostanete bez nekog od ovih saobraćajnih "sredstava". Prema novim propisima, krađa registarskih tablica predstavljaće noćnu moru za vlasnika vozila jer će biti u obavezi da promeni celokupna dokumenta, ali i da plati taksu za izgubljeni dokument.

Prema starim propisima, jednostavno bi došlo do promene registarskog broja, ali sada se menjaju sva dokumenta. Bez obzira što ćete sva dokumenta i nove registracije dobiti za svega nekoliko minuta, ostaje činjenica da morate za to debelo platiti.

Slučaj jednog vozača kome su pre nekoliko dana ukrali tablice pokazuje da je bilo potrebo oko 6.500 dinara da se izvrši zamena svih dokumenta. U tu cifru je uračunat porez za izgubljene stvari, koji iznosi 2.500 dinara. Iz MUP-a poručuju da je za vlasnikovu bezbednosti bolje da promeni sva dokumenta, jer u protivnom za svaku zloupotrebu i štetu nastalu prilikom saobraćajne nesreće odgovara sam vlasnik. Ukradene tablice vrlo retko će završiti na nekom drugom automobilu, tako da je velika verovatnoća da će završiti na nepoznatom mestu.

Jedini način da vlasnih ukradenih tablica povrati novac koji je morao utrošiti za zamenu tablica jeste da tuži NN lice i od njega traži povraćaj sredstava.